L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 14 d’abril del 2016

El centre de Tavernes seguirà com està


No hi haurà zona de vianants en la Plaça Major i del Passeig del País Valencià i la circulació de vehicles seguirà com fins ara pel centre de Tavernes.

A pesar que el govern de Compromís havia convocat una reunió oberta, només un poc més de 50 persones de les 18.000 ànimes que té Tavernes va considerar que era un tema important perquè hi acudiren i entre ells no molts representants dels partits del consistori, on sol regidors de Compromís i del PP van estar presents.

La majoria dels veïns assistents, molts amb interessos econòmics en la zona, no van aprovar la proposta que si va ser recolzada pels representants de l'hostaleria. Per tant les dues places i que constitueixen el nucli urbà de la ciutat, al contrari que ocorre amb moltes ciutats quedarà com fins ara, ja que tot apunta a que el govern de Compromís va a desistir de realitzar estudis i inversions per a convertir-les en zona de vianants.

I dues opinions enfrontades, però les dues legitimes en la defensa dels seus interessos: Els comerciants contraris a la mesura i els hotelers favorables.

Arguments els hi ha a favor o en contra. A favor de recuperar espais per a vianants en el centre de les ciutats i segons els estudis realitzats en diverses ciutats espanyoles hi ha les de guanyar en qualitat de vida, amb carrers on passejar amb calma , converteix a la zona en un punt d'atracció per a la gent, es guanya en dinamisme comercial, es redueixen els nivells de contaminació acústica i de partícules en aire, millor facilitat en els serveis de neteja i fins i tot és una zona que atrau la ubicació de nous serveis i comerços.

Arguments en contra es van poder oir alguns, que anaven des dels problemes de dirigir el tràfic pel carrer Carnisseria fins als que consideren que aqueixa mesura perjudica el sector comercial.

Una cosa si va quedar constatada: l'escàs o nul interès veïnal general i l'apatia dels ciutadans a participar en reunions per a la presa de decisions, a pesar que se li faciliten tots els mitjans. I açò s'està veient en les reunions de barri amb una assistència al voltant de 25 persones per sessió, com en aquesta, amb només 50 veïns per a decisions de profund calat d’un total de 18.000 habitants. 

¿Estem preparats per participar i decidir sobre la ciutat que volem o preferim no preocupar-nos de res, callar i després dir la nostra i criticar … quan els demés prenen decisions?

De tota manera, potser era un tema per a haver resolt amb una  consulta popular pel calat de la mesura i per afectar a tota la ciutat.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Peatonal estaria millor

Anònim ha dit...

Jo crec que el model de consulta que s utilitzà per a triar com es volien les festes majors es molt bona, pero cal donar mes temps per a que la gent vote. Jo pense que cada vegada participaria mes gent. decidir si es fa peatonal o no, en una reunio veinal crec que no es la forma, pero tambe compartisc que no arriba a 50 de 18000 habitants, no es un bon numero. Jo no vaig poder anar per motius laborals. Amb la votacio online podria haver donat la meua opinio.

Anònim ha dit...

Podem passar del tema o no. Això sí, no crec que ningú dubte ni un moment en recordarli al equip de govern que abans de refer (dis-li arreglar, canviar o simplement gastarse un euro) una part de la ciutat que esta "nova de trinca" deurien anar pensant en arreglar mínimament tots els carrers del poble que ho necessiten (disli carrer Joan D'Austria, per exemple, on la vorera es va lluir en época de franco). Pot ser bo o roin fer la plaça de l'Ajuntament peatonal, pot interesar economicament a uns o altres, però la veritat es que ací paguem tots impostos, no sols els bars, negocis i la gent de la zona centre. Si no es aixina, la conclusió és clara, no ha canviat absolutament res, en estos aspectes, desde que governava el PP, a qui li importava més aparentar que solucionar.

Tornant al tema, jo haguera proposat una solució intermitja, que fora una zona peatonal durant certes hores del dia, tenint en conter festius i tal.

Anònim ha dit...

Jo pense que tens una part de raó, però nomes en part, no tota. I és en la que pense en arreglar això que ho necessita.
Amb diners torrons, i sense diners no hi ha torrons. I ací fa molt de temps que diners no hi ha.
Jo veig lamentable que tu digues això de no ha canviat absolutament res, quan en els pobles els canvis són diners i ací no hi ha de fa uns anys, i damunt ens abaixen l'IBI.

Anònim ha dit...

Amic, lamentable es la vorera de la part on esta Proteccio Civil del carrer Joan D'Austria o voler gastar-se diners en una plaça que ha estat remodelada fa sols uns anys (igual que el PP va refer el Passeig Lepanto tres vegades seguides). Lamentable es que tu vingues amb demagogia barata diguent lo dels diners, ja que si es de veres que no hi ha diners, toca moures per prioritats, i la prioritat es arreglar el que està en mal estat abans que fer altres actuacions en carrers que estan en bon estat o inclús son nous. Repetisc, aci paguem tots impostos. La realitat és, si hi ha diners per a fer peatonal la plaça, sense entrar si es necessari o no, hi han diners per a arreglar els carrers que estan fets pols. No es qüestio d'ideologia o color. Es simplement actuar pel poble, per a tots, i si no es canvia això pots despotricar el que vullgues, però en eixe aspecte continuaré pensant el mateix, que res ha canviat desdel PP.

Anònim ha dit...

No sóc amic teu que sàpia. I demana, demana que Papa Ajuntament és ric. I em semblaria fins i tot bé que ho faces si este govern estiguera balafinat diners com tu vols donar a entendre. I tu parles de demagogia i l'apliques als demes.
I este govern es mou per prioritats i vol seguir movent-se per prioritats, o no era una prioritat baixar l’Ibi encara que es quedes amb menys ingresos, o no es fan les reunions veïnals per marcar prioritats. Però de que vas?
Fer peatonal la plaça no representa cap import gran i tu ho saps, i el benefici general per a tot el poble es molt gran, i això si que es actuar pel poble perquè recuperar el nucli del centre per als peatons es benefici per a tots.
Jo també pensare el mateix: Només penseu alguns en el vostre interés particular.

Anònim ha dit...

Les reunions veinals sembla que serviran per fer-se moltes fotos, i fer poca cosa que no estiga ja contemplat al Pla de Mobilitat o Pla d'Accessibilitat,... o fer allò que vulga Compromis, disfressant-ho amb 'reunions de barri'.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si consulten malament, sinó també malament perquè no ho fan.
Potser si totes les reunions estiguessen a tope de gent... ens aniria a tots millor.
I suposem que alguna cosa hi haurà de nou no contemplada en els plans que esmentes.

Anònim ha dit...

Han dit que van a fer 3 reunions per barri. Si a la primera va poca gent no vull pensar qui anirà a la 3a. Estaran els regidors de compromís i algún familiar dels regidors per compromís.

Anònim ha dit...

Es mes bonico que tot heu donen fet i criticar i parlar despres si no me heu endevinen com vullc. Este poble sempre ha sigut aixina.

Anònim ha dit...

No-amic, res del que digues va a justificar que en alguns carrers hagen refet la vorera tres vegades en els ultims 8 anys i altres carrers tinguen les voreres com les tenen. Prioritats? Si la vostra prioritat es fer peatonal la plaça envers arreglar el que esta en mal estat, enhorabona doncs, l'unic que t'interesa es el mateix que els interesava als del PP, aparentar i aparentar. Vas a tornar a clavar el IBI pel mig, que no es del que estem parlant, o vas a donar algun argument coherent que em faça vore perque és més important actuar en zones noves i no reparar les velles. Torne a insistir, els impostos els paguem TOTS, no sols tu. Això és egoisme pur i dur. Si no, donam un sols argument que ens demostre que es prioritari el que tu defenses. PD.- Pareix que has entes que el carrer Joan D'Austria és el meu carrer, però ahí t'equivoques, jo no estic defensant lo meu, defense el de tots...

Anònim ha dit...

Doncs et sembla prou argument el que visca en eixe carrer i no compartisc res del que dius?
Clar que pague els impostos i veig que l'interés general està per damunt dels particulars.
I el que no faré mai és fer-me el màrtir per reivindicar un interés personal per damunt de la col.lectivitat.
I ho deixe. Tota la raó per tu.

Anònim ha dit...

Al cartell on s'anunciava la convocatòria, no posava res de que s'anés a votar i menys que fora vinculant.