L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 7 d’abril del 2016

El dia 24 primer concurs culinari d'arròs amb cigrons i panses a Tavernes




L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Turisme, ha donat a conéixer les bases del concurs culinari a celebrar el pròxim dia 24 sobre la confecció del típic “arròs amb cigrons i panses”, també nomenat per alguns com “arròs de vigília” i que a la nostra ciutat se sol confeccionar el Dijous Sant, acompanyat com a postres per un altre menjar típic: l’arnadí.


Aquest concurs popular es fa amb la col·laboració i organització d’ACEPLAT, l’Associació de Comerciants de la platja que ha posat tota la il·lusió en aconseguir un bon èxit de participació. El lloc triat per a celebrar-lo es la Plaça dels Tarongers, en la zona de la Goleta.

Les bases les podeu llegir a:

http://tavernes.es/serveis/turisme/informacio-turisme/concurs-d-arros-de-vigilia

El concurs presenta, com podeu llegir dues facetes, una “amateur” oberta a tots els veïns i veïnes de Tavernes i una altra professional reservada a cuiners de la restauració.

L’elecció del plat s’ha realitzat en ser un menjar típic de Tavernes, que no es cuina a cap altre lloc, i així es vol que es conega i puga ser inclós en les cartes dels restaurants valencians.

Queda clar que és una menja típica de temps de Pasqua i que té l’origen en la necessitat de buscar un plat consistent i que no portarà carn, degut a la prohibició religiosa de menjar-ne en temps de Quaresma. Així tothom a Tavernes sap que els ingredients bàsics són les panses, cigrons, alls, castanyes seques i les mandonguilles d’abadejo, i com no l’arròs que es cou amb un brou elaborat amb el bull dels cigrons o altres vegetals.

El resultat és un arròs sec, cuinat com l’arròs al forn, on s’entremesclen sabors i textures diverses i diferenciades com a producte dels ingredients, i principalment les panses i les mandonguilles que li donen un contrast de sabors en mesclar el dolç i salat, cosa que el fa un arròs atractiu i molt apreciat.

El concurs vol impulsar aquest menjar de manera que no quede reservat a la Setmana Santa sinó que es cuine i es deguste tot l’any i que servesca també com a promoció de Tavernes i la platja. 
 
Així, i per tal d’afavorir el desestacionament de la platja s’ha triat aquesta data d’abril, diumenge dia 24, i també per aprofitar que eixe cap de setmana s’han previst altres activitats com són la cremà de la falla de la Marina.

La regidoria de Turisme considera l’activitat com una més de les que du a cap l’Ajuntament per difondre la cultura, el patrimoni històric i natural, la gastronomia de Tavernes i que siga d’atractiu per al turista i gent que ens visita.

Queda clar també que aquesta primera experiència servirà per a pròximes edicions, d’ací que s’haja preferit un inici modest per conéixer errades i millorar de cara als anys vinents.

1 comentari:

Anònim ha dit...

On hi ha que apuntarse per ser jutge?