L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 10 d’abril del 2016

Jordi Sebastià reclama en el Parlament Europeu el dret a la sanitat universal

L'eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià ha impulsat la trobada “Refugiats: un altre desafiament per a la sanitat universal en la Unió Europea” que es va celebrar el dijous passat, 7 d'abril, en el Parlament Europeu. 

Segons es va dir en la trobada,  Espanya es pot trobar en l'inici d'un dret a la sanitat “amb dues velocitats” després que el govern del PP de Rajoy intenta transformar un sistema de salut eficaç com el espanyol, basat en l'assistència universal, en un altre amb pagament d'una quota i deixant fóra alguns col·lectius més necessitats”

Jordi Sebastià va denunciar la il·legalitat de l'acord amb Turquia per a atendre als refugiats i va recordar que el dret universal a l'atenció sanitària és “prioritari i irrenunciable” i va arremetre contra els sistemes paral·lels en funció de la renda o la situació legal. 

Sebastià va exigir una aproximació integral a l'atenció sanitària i va incidir que el problema de l'actual crisi no és de les institucions europees sinó dels estats membres, que són els que tenen les competències, i moltes vegades els acords no es compleixen. 

Recordem ací el compromís adquirit pel govern de Rajoy d'acolliment d'immigrants, que de moment no ha complit, i recordem les traves que posa a comunitats com la valenciana, que pretenia portar refugiats a les nostres terres amb mitjans propis.

El valencià Antonio Bayón, membre de l'Observatori del Dret a la Salut, va denunciar l'intent del Govern de Rajoy d'acabar amb un dels sistemes sanitaris més sostenibles d'Europa, i recordo que ara Espanya dedica a aquest capítol el 9,4% del seu pressupost, menys que Alemanya (11,3%) o França (11,6%).

En la trobada es va remarcar que el model que impulsa el PP és contrari al codi deontològic dels metges, i encara que diuen que eixe model vol garantir la sostenibilitat del sistema,  les sentències del Tribunal Constitucional diuen que el Govern de Rajoy no ha aportat una sola dada que avale eixa afirmació. Així, i fins ara, es comptabilitzen 2.130 casos amb denegació d'atenció sanitària a persones que tenien dret a ella, 160 xiquets i 266 emergències.


Ací teniu un vídeo on el mateix Jordi Sebastià explica des d'Europa aquestes qüestions junt amb altres d'actualitat.