L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 23 d’abril del 2016

La Conselleria d'Educació preveu 404 noves unitats escolars el pròxim curs


La Conselleria d’Educació ha presentat la proposta d’arranjament escolar (les unitats previstes en Infantil i Primària al Valencià País Valencià per al pròxim curs), un document que serà definitiu al final d’abril després que es resolguen les al·legacions presentades pels centres. Cal indicar que el pròxim curs es recuperaran totes les unitats eliminades pel PP des del curs 2012-2013. 

Es preveuen 404 unitats noves en tot el territori valencià per al curs 2016-2017 (96 a Alacant, 86 a Castelló i 222 a València), en base a que s’obriran 516 aules i se’n suprimiran o deixaran de funcionar temporalment un total de 112. 

Aquesta planificació s’ha elaborat tenint en compte les dades reals i utilitzant un criteri d’eficiència. “S’ha analitzat de manera quirúrgica: unitat per unitat, centre per centre i municipi per municipi”, ha sentenciat el conseller Marzà, amb l’objectiu de garantir la qualitat educativa i les necessitats escolarització en igualtat de condicions. 

Un primer pas és rebaixar la ràtio –el pròxim curs passen de 30 a 25 alumnes per aula en Infantil i Primària, de 35 a 30 en Secundària i de 42 a 35 en Batxillerat i Formació Professional–, tot al contrari del que va fer “el PP, que va anar més enllà del que marca el Reial decret i va aplicar el màxim possible en contra de la qualitat educativa”. 

Per tant, a partir del setembre, cap unitat de primer d’Infantil tindrà més de 25 alumnes, al contrari del que passava fins ara, “i fins i tot hi ha municipis on la ràtio, en compte de ser 25, serà de 23”, han puntualitzat Marzà. 

Més professorat 

El conseller d’Educació ha anunciat la contractació de professors nous el pròxim curs, una circumstància “històrica” i “molt significativa”, amb més d’un miler de nous docents a pesar de la reducció en el nombre d’alumnes. I això malgrat que els recursos de què es disposa la Generalitat són “molt limitats”.