L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 1 d’abril del 2016

L'empresari Enrique Ortiz confirma el finançament il·legal del PP

L'empresari Enrique Ortiz ha reconegut davant l'Audiència Nacional el finançament il·legal del PP de València. El constructor i un dels cervells de la trama Brugal ha presentat un escrit de defensa davant l'Audiència Nacional on reconeix íntegrament les acusacions de finançament il·legal del PP a València i demana rebaixar la seua condemna de quatre anys a un any i dos mesos per no tenir antecedents penals i per confessió tardana dels fets. És la primera vegada que un gran empresari admet les pràctiques corruptes del PP.

La Cadena Ser ha informat que les tesis de l'acusació han estat admeses ara per l'empresari. Aquestes tesis acusaven al Partit Popular que "amb el propòsit d'obtenir un major desplegament en els processos electorals va contractar amb Orange Market serveis que es van abonar de forma irregular". Una part dels diners va ser lliurada en efectiu i una altra part a través dels empresaris acusats. L'escrit de l'acusació assenyala que aquests pagaments "van infringir la genèrica prohibició legal d'abonament de les despeses de partits polítics per terceres persones".

Aquesta confessió d'Ortiz s'emmarca dins del judici oral obert pel jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, contra cinc membres del PP de Francisco Camps, diversos constructors adjudicataris d'obra pública, com és el cas d'Ortiz, i diversos capitosts de la trama Gürtel. 

El jutge ha sostingut que els empresaris han pagat els actes electorals del PP a Orange Market, l'empresa que organitzava els actes de campanya, i es camuflaven amb factures falses per serveis no prestats.