L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 26 d’abril del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Aliança amb Podemos si o no?



Som a una setmana per a la convocatòria d’unes noves eleccions espanyoles després d’haver fracassat tots els intents de pacte entre els grans partits espanyols i res s’espera que canvie al llarg de les consultes que a hores d’ara efectua Felipe VI. Si dimarts de la setmana que ve no hi ha hagut investidura, es convocaran eleccions per a dos mesos: el 26 de juny. 
 
La pràctica totalitat dels partits es preparen per a la comtessa electoral del 26-J i tots amb un objectiu comú: arreplegar uns milers de vots per incrementar els resultats del 20-Dvaque faci pensar en cap sorpresa d’última hora. Alguns partits ja han plegat veles i es preparen per a tornar a presentar batalla i esgarrapar uns quants milers de vots que els van fugir el 20-D. 
 
La pregunta naix de seguida: Les mateixes candidatures? Hi haurà aliances noves? Compromís, repetirà l’aliança amb Podemos? 
 
La formació de la candidatura del passat 20-D va implicar una pugna dins de Compromís entre els partidaris i els detractors de l’aliança electoral amb Podemos, un pols que va guanyar Iniciativa, el partit minoritari dins de Compromís, i Mònica Oltra. 
 
La història sembla es repeteix ara i igual que abans del 20-D, els dirigents del Bloc semblen més partidaris de concórrer amb una plataforma valencianista, mentre que els dirigents d’Iniciativa preferien l’aliança amb el partit de Pablo Iglesias. En aquest context, Mònica Oltra ja ha dit la seua i engreixa el possible pacte Compromís-Podemos, talment com va ocórrer el 20-D. 
 
Però no hem d’oblidar que a l’hora de formar els grups parlamentaris, el paper firmat davant notari va ser paper mullat i des de Podemos no es va moure un dit per aconseguir un grup propi per a Compromís, i la promesa va ser traïda i es va esvair el grup parlamentari, amb la qual cosa els diputats de Compromís, van acabar integrant-se al grup mixt, mentre que els lleials a Podem van engreixar les files del grup de Pablo Iglesias. 
 
Una separació que va doldre i molt dins del Bloc per la manera com es va fer, i és normal i lògic que eixe mal precedent siga ara invocat pel gran sector del Bloc que vol un canvi en la fórmula, una coalició més valencianista i no anar a morir als braços de Podemos, es vulga o no un partit espanyolista. 
 
Els dos candidats a encapçalar el Bloc, el partit més gran de Compromís, ja han dit que no volen repetir el pacte amb Podemos, al contrari com hem dit de Mónica Oltra, màxima dirigent d’Iniciativa, que ja ha deixat clar que vol repetir amb Podemos i ampliar-la a EU, en considerar que l’entrada d’EU al pacte anul·laria el factor Podemos que rebutgen els dirigents del Bloc. 
 
Aquests dies s’ha parlat molt del pacte Podemos i EU a nivell estatal. Es busca una confluència d’aquestes dues formacions espanyoles i formar una candidatura unitària que pot aconseguir més diputats en aprofitar els vots a EU en algunes circumscripcions. Fins i tot es parla de que la suma de les dues formacions espanyoles, Podemos i EU, pot superar al PSOE i quedar en segona posició. 
 
Seria aquesta aliança la que podria donar més possibilitats a que ací al País Valencià es donés un pacte Compromís-Podemos-EU per al 26-J. Caldrà estar atents als moviments dels pròxims dies, i sobre tot a partir del dimarts que ve perquè si es convoquen noves eleccions, només hi ha uns pocs dies per formalitzar aliances.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si

Anònim ha dit...

No, més val assoletes que mal acompanyats, com és el cas amb esta gent que a la primera de canvi ens va trair passant-se pel forro lo signat

Anònim ha dit...

Sí,i sobretot si van amn EU,millor,a València i a Espanya,a vore si ens fem d'una vegada amb la dreta espanyola,que és la cosa més urgent. Després ja vorem si podem anar tot sols. Passet a passet.

Xelo ha dit...

Crec que el millor seria prguntar als militants, a TOTS els militants dels partits que formen la coalició inclosos als de Gent de Compromís (doblement traïts en les anteriors eleccions). Amb una pregunta clara, amb vot telemàtic, para tots per igual. Així sabrem on estem, i para bé o per a mal serà la voluntat de les bases, que son les que sostenen els dirigents i fan la feina durant les campanyes.