L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 12 d’abril del 2016

PLENARI D'ABRIL 2016: Tavernes celebrarà el 85é aniversari de la II República



Tavernes celebrarà el 85é aniversari de la II República Espanyola després que Compromís i PSOE donaren recolzament a una moció d’EUPV, mentre el PP votava en contra de la proposta.

Com a resultat de la votació, l’Ajuntament el pròxim dijous, 14 d'abril, posarà algun element visible al balcó per retre un homenatge a totes les persones que defensaren la II República i el període democràtic que va instaurar. Així mateix, es feia una condemna a l'alçament militar del 18 de juliol del 1936 contra el govern legítim republicà.

Per la seua banda, l’Ajuntament proporcionarà facilitats als col·lectius i associacions que organitzen en el municipi actes commemoratius i divulgatius d’aquesta etapa històrica o bé promoguen actes que rehabiliten la memòria d’aquells ciutadans víctimes de la repressió franquista durant l'alçament militar o la postguerra.

El regidor d’EU, Eduardo Bononad, va recordar que la República va instaurar el principi d'igualtat dels espanyols davant la llei, va proclamar Espanya com "una república de treballadors de tota classe que s'organitza en règim de llibertat i de justícia", i establia el principi de sobirania popular, el sufragi universal per a homes i dones majors de 23 anys, i l'autonomia dels municipis i les regions, el principi de laïcitat, no afavorir econòmicament opcions religioses, i el reconeixement del matrimoni civil i el divorci, així com l’ensenyament primari laic, gratuït i obligatori, amb llibertat de càtedra". 

També nosaltres volem recordar ací que la Constitució va ser considerada la més progressista del Món en aquell temps pels avanços que representava en ordre d'igualtat, de justícia i ordre social, sense oblidar aspectes molt importants, sobre tot per a les classes treballadores, d'ensenyament gratuït i obligatori o el mateix dret de vot a les dones, en igualtat amb els homes.  

El text de la moció indicava que el 14 d'abril, per tant, ha de ser una data reivindicativa per a reclamar la República i fer un homenatge a tots els alcaldes i regidors dels ajuntaments d'aquell període, amb condemna del colp d’estat militar que va actuar contra la legalitat nascuda de les urnes per voluntat dels espanyols i espanyoles.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Visca la Republica!

Anònim ha dit...

Visca Espanya!

Anònim ha dit...

Però una Espanya no només castellana i para de contar.

Una Espanya respectuosa amb les nacionalitats històriques que la formen, amb les seues llengües, costum i si cal drets civils, i no a l'Espanya només castellana basada en "el justo derecho de conquista que mis armas hicieron de los reinos de Aragon y Valencia" abolia els furs y després afirmava «abolidos y derogados todos los referidos fueros, privilegios, práctica y costumbre hasta aquí observados en los referidos reinos de Aragón y Valencia, siendo mi voluntad que éstos se reduzcan a las leyes de Castilla, y al uso, práctica y forma de gobierno que se tiene y ha tenido en ella, y en sus tribunales sin diferencia alguna en nada»
Eixa Espanya centralista i castellanitzada, com ho foren tots els regnes governats pels Borbons, per a tu, per a mi una Espanya republicana i federal.