L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 d’abril del 2016

Rafa Carbonell, del sector crític, presenta la candidatura a secretari general del Bloc


Rafa Carbonell, actual cap de gabinet del conseller d'Economia, Rafa Climent serà el segon aspirant a la secretaria general del Bloc Nacionalista Valencià en el 7é congrés previst per als dies 21 i 22 de maig si no es convoquen noves eleccions abans. L’altra candidatura és la de la secretària d'Organització, Àgueda Micó.

Àgueda Micó va oficialitzar la seua candidatura el passat divendres en un acte públic i serà el pròxim dijous quan s’oficialitzarà la de Rafa Carbonell, que ja va tindre un preàmbul el passat 22 de març quan Carbonell va convocar una reunió de treball a Xàtiva per presentar el seu projecte polític a la qual van acudir més de 200 militants d'arreu el País Valencià.

L’acte de presentació de la candidatura de Rafa Carbonell tindrà lloc en la Nau de la Universitat de Valencia el dia 14 d’abril a les 7 de la vesprada. La candidatura té com a lema “Fent Bloc, Millorem Compromís”, un eslògan que no es una casualitat i que indica la voluntat de la candidatura de que nomes amb un Bloc fort es pot avançar i millorar Compromís. 


La candidatura de Carbonell està impulsada pel denominat “sector crític” o autodenominat “sector renovador” i va començar a bastir-se a partir del polèmic pacte que Compromís va tancar amb Podemos per a les eleccions generals del 20 de desembre, i que va fer que alguns membres, cas de l’alcalde de Tavernes i diputat Jordi Joan, presentaren la dimissió de l'executiva per les formes com es va fer el pacte i per la falta de respecte a la decisió presa en votació per la base. 


 

La candidatura de Carbonell naix per tant a la manera de "com es fan les coses al Bloc, de baix cap a dalt" i al seu costat hi ha, a més d’una part dels afiliats, destacats dirigents del Bloc com l'eurodiputat Jordi Sebastià o el conseller d'Economia, Rafa Climent, o diputats autonòmics com Jordi Joan, Mònica Àlvaro i Teresa García o membres de l'executiva del Bloc com Josep Melero, Òscar Peris o Eva Sanchis, els quals ja van mostrar el seu rebuig al pacte amb Podemos argumentant que la direcció havia traït la voluntat de les bases. 


Es podria pensar en la possibilitat d’arribar a una única candidatura de consens però això ho veiem molt lluny, per no dir impossible, perquè considerem que no pot impulsar el canvi que desitja molta militància les mateixes persones que les trairen i impulsaren i decidiren el pacte amb Podemos contra la voluntat de les bases. 


Agueda Micó afirma que vol arribar a fer una candidatura conjunta, però difícil ho veiem que es puga dur a cap perquè si no han volgut reunir-se per parlar del vot telemàtic, ja ens direu com es reuniran per pactar una candidatura.