L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 13 d’abril del 2016

Tavernes disposa d’un nou logotip de turisme per a promoció de la ciutat



La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Tavernes estrena un nou logotip per a promocionar el municipi. Per a la nova imatge s’ha triat una torre sobre les ones, i encara que se’ns diu que representa la torre de guaita  i la platja,  pensem que el disseny, amb independència de la bona qualitat del logotip i d’haver escollit eixa torre de guaita com a referència, és massa semblant a l'escut de la ciutat i això dóna pas a confusions a pesar de la inclusió d'un únic merlet a l'esquerra.

L'escut de la ciutat té com a imatge principal una torre sobre les aigües de la mar (no és, ni simbolitza, la de guaita de la platja) i es basa en l'escut del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna, el del territori històric al qual ha pertanyut Tavernes al llarg del temps. La torre sobre les ones de la mar fa  referència al poder de l'abat, basat en el privilegi que el rei de la Corona d’Aragó, Jaume II el Just, va atorgar a l’abadia de governar cinc milles endins de la mar. Per cert un privilegi que mai no ha tingut cap senyor feudal i l’abat de Valldigna ho era. 


Aquests dos elements, la torre i les ones sobre les quals s’aixeca, són elements identificadors de tot el territori històric, el trobem per tot arreu del monestir (sala capitular, església, façana de la Mare de Déu de Gràcia...), i apareix actualment en l’escut de les localitats que formaren el senyoriu de Valldigna, cas de Benifairó, Simat i Barx. 
Escuts amb la torre sobre les ones de les localitats de Valldigna
La torre de guaita, però aquesta construcció de la costa és molt posterior, car fou bastida en 1575, més de 250 anys de Valldigna. I damunt aquesta torre quedaria també sota el poder i la jurisdicció de l'abat. 
 
Un tema per tant perquè l’aclaresquen els erudits, i entre ells els cronistes oficials de la ciutat, a qui representa realment la torre sobre les aigües de l'escut de Tavernes.  A nosaltres –sense voler desmeréixer les opinions i posicionaments de ningú – se’ns fa difícil d'acceptar la igualtat: torre de l’escut de Tavernes= torre de guaita. Aleshores caldria preguntar i que ens preguntem: què fa la torre sobre les ones en els escuts de Benifairó, Simat i Barx? 


De tota manera, a partir d’ara el logotip, que considerem encertat i ben identificador de Tavernes, precisament per eixa duologia d'interpretacions, apareixerà entre altres llocs en la pàgina web de turisme que està en procés de creació. 

 

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt encertat

Anònim ha dit...

A mi m agrada molt el nou logo de turisme. Esta clar que per a gustos colors, l'antic que teniem nomes feia referencia a la platja(i encara que siga una referencia a la torre de guaita) crec que este nou logotip fa referencia a tot tavernes. Haverem podut posar altre simbol? Si. I com sempre passa no es posarem mai d'acord. El q si que crec es que incloure, muntanya, sol, platja, senderisme etc...a un logo li lleva funcionalitat. Jo el veig com una evol.lucio. En conclusio....m'agrada mes que el que teniem abans.

Anònim ha dit...

Per que no han fet un concurs de idees? A Tavernes hi ha bons profesinals del disseny que hagueren presentat altres logos.

Anònim ha dit...

Està molt xulo. Ja he vist una critica al face i no la compartisc. Dona la sensacio que com no l'han fet al gust de cada persona (que es algo impossible)ja caben tots els qualificatius.
Una cosa es opinar i la cosa es dir que es un desastre. Repetisc, esta molt be.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Des del punt de vista estètic i de disseny ja hem opinat. Molt bé.
Potser li caldria algun toc de color, una pinzellada només... Un sol grog - roig o una vela sobre la mar...
Quelcom que s'adigués a indicar platja, vacances.
Sobre gustos...
Nosaltres el que hem volgut dir i volem es mire en positiu que els elements són els mateixos de l'escut del poble, els colors son els mateixos (gris-plata, blau...) amb la qual cosa sembla una reinterpretació de l'escut de la ciutat (no sabem si això es pretenia, perquè posar un merlet només no varia gaire la cosa) i que per tant hauria pogut servir sense problemes com a logotip de la ciutat, i no només per turisme, on s'hauria d'haver cercat quelcom més concret. Pensem nosaltres. Sobre gustos.
És una opinió que volem en positiu.
I desconeixem l'autor.

Anònim ha dit...

A mi m'agrada i molt, mes que res pq l'antic ja estava vell i nomes era de la platja, que es el que tenim a la rotonda de la barca. Els colors poden ser diferents,clar, fer la torre en groc...no se....com ja hem dit per a gustos........

Amb els logotips, sempre passa el mateix, no l'encertes mai. El que ami no em fa es posar molta cosa, muntanya, sol, platja, senderisme, les creus, el clot.....no se si m'explique.

Gràcies a Deu, tenim moltes coses que oferir i cadascu voldria plasmar ho al logo i aixo es impossible.

jo tampoc se qui es l autor pero, trobe que no esta mal. Com diu l'anonim de les 11:16 tambe he vist eixa critica al facebook, i opine com ell: dir que es un desastre, crec que es exagerar.

Jo tambe faig una opinio en positiu.

Salut i força per a tots.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hem dit posar moltes coses i en colors sinó només una pinzellada,un petit detall en color càlid que trenqués el gris-blau mes gelat. Potser li donaria més vida.
I dius que l'anterior logo era de la platja. Aquest és per turisme i a hores d'ara turisme a Tavernes és platja.Per ara.
Nosaltres el veiem més com un molt bon logo oficial per l'Ajuntament, sobri, elegant, identificador (amb tres merlets),vaja més oficial.
Es una opinió. Que volem positiva

Anònim ha dit...

A mi em sembla un encert. És un diseny moder i preciós. Molt bé.

Anònim ha dit...

Li falta color. El trobe apagat. Pero "para gustos... colores"

Anònim ha dit...

Estaria molt be que s'explicara qui ho ha fet, donaria transparència a la seua elecció i a més a més, perquè no s'ha fet una licitació pública per poder participar els nostres dissenyadors locals.
Si tanta importància es dona a la Torre Guaita, en el nou redisseny, el monument tant referent, a la nit continua sense apareixer a la nostra vista; en lo fàcil que es possar dos focos de llum amb plaques solars en la part de dalt perque a la gent que li agrada trencar-ho tot no pogueren. MONUMENT BIC, no ho oblidem.

Anònim ha dit...

Per a mi és un logotip creat per un aficionat amb bona voluntat que no té ni idea de disseny. L'ajuntament hauria de deixar-lo en un calaix i convocar un concurs.

Anònim ha dit...

Jo no crec que ho haja fet un aficionat, a mi no em desagrada. Voleu fer un concurs? i qui te dret a participar? Nomes els donats de alta del sector? O tot el que vullga? O faran de bades o pagant? Que ha costat ara? Penseu que fent un concurs estaran tots d acord? Jo no ho crec.