L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 de maig del 2016

Celíacs Valldigna es presenta aquesta vesprada a les 19'30 a la Casa de la Cultura


Tal com venint anunciat de fa unes setmanes, avui  dia 26 es presenta a Tavernes  l’Associació de Celíacs Valldigna amb l’objectiu de reunir a les persones afectades i familiars i fer xerrades exposant inquietuds, programar tallers de cuina sense gluten, acollir a les famílies recent detectades, portar a gent experta, metges, etc... per fer-hi campanyes de conscienciació. 

 L’Ajuntament de Tavernes col·labora en l’acte de presentació de Celíacs Valldigna i, a més, se suma a la iniciativa de penjar del balcó de l’Ajuntament el cartell d’ACECOVA (Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana) per a commemorar el Dia Nacional del Celíac, que se celebra demà 27 de maig.

L'acte de presentació a la Casa de la Cultura serà avui a partir de les 19:30 hores. S'hi comptarà amb la presència d'Isabel Tejedor, presidenta de ACECOVA (Associació de Celíacs de la CV) i hi haurà una xarrada sobre la detecció i diagnòstic de la celiaquia on participaran la doctora Teresa Sala, ex cap de la unitat d'endoscòpies de l'hospital La Fe de València i la doctora Laura Chofre Escrihuela, pediatra de l'hospital de Dénia. 

Junt a la presentació de l’Associació de la Valldigna, hi haurà un punt d'informació de ACECOVA, amb finalitat de fer tasques de conscienciació davant la malaltia, tallers, formació d'hostelers i explicar activitats que du a cap ACECOVA. 

L’associació local té entre altres objectius fer conèixer els problemes que tenen a l’hora de menjar fora de casa i conscienciejar els hostalers de la Valldigna del nombre de celíacs que pateixen la malaltia i als quals es pot fer la vida més fàcil amb un poc d’interés. En resum, donar visibilitat a una malaltia que és silenciosa i afecta molts veïns nostres. 

Podeu demanar  informació i apuntar-vos-hi al correu:  celiacsvalldigna@gmail.com i també al facebook:  celiacsvalldigna