L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 15 de maig del 2016

Davant el 26 J: Pinta bastos per a Ciudadanos



Ciudadanos ja no és el partit impol·lut., i té uns quants draps bruts per crítiques i denúncies dels seus membres, amplificades en mitjans espanyols que fa més de mig any aplaudien el partit de Rivera.

El fracàs de la negociació i la repetició de les eleccions espanyoles han confirmat el fracàs de l’operació Ciutadans, que va obtenir el 20-D un resultat més fluix del que anunciaven les enquestes, i això ha fet impossible l’aliança amb el PP o amb el PSOE.
 
Ciudadanos perd el favor de l’aparell mediàtic que el va fabricar i alguns dels principals mitjans de comunicació que el van impulsar durant la campanya del 20-D, exposen els casos més greus de discrepàncies internes i de desconfiança sobre el funcionament intern del partit. El Mundo, La Razón i fins i tot El País han publicat informacions molt crítiques amb Ciudadanos. 
"La Razón" va publicar fa dies un reportatge amb un titular contundent: ‘"Desmuntant Ciutadans, despullant Rivera: “C’s és una màfia i una secta”. L’article explicava el cas dels “dissidents de Jaén”, que han destapat pràctiques de la direcció del partit, com l’obligació dels càrrecs locals d’ingressar les assignacions dels ajuntaments a un compte corrent de Madrid on son són controlats pel vice-secretari general del partit, José Manuel Villegas, i el secretari de Finances, Carlos Cuadrado. 
 L’objectiu, segons "La Razón" és pagar els crèdits de les campanyes electorals. La direcció del partit diu que els diners provenen de les subvencions estatals pels vots de cada municipi i que és un malentès, però els dissidents diuen que menteixen i afirmen que són els diners dels grups municipals, i continuaria essent així si ells no ho hagueren destapat. 
"El Mundo" va informar sobre l'associació d'afiliats i ex-militants de Ciudadanos crítics amb la direcció d’Albert Rivera. La "Plataforma por las Garantías Ciudadanas" ha presentat una denúncia contra el partit a la fiscalia anticorrupció “per si hi hagués indicis de l’existència d’un finançament il·legal o una altra mena de delicte contra l’administració pública”. Ciudadanos fiscalitza els ingressos dels càrrecs públics per a finançar el partit i la plataforma considera que les aportacions públiques són per a despeses de funcionament i això pot contravenir la llei de finançament de partits.  
El diari "ABC" es va afegir  a l’atac i en un article remarcava el degoteig de baixes dels últims mesos. Informava de dimissions de regidors a Alcalá de Guadaira, Algesires, Jaén, Arcos de la Frontera, Torredelcampo, Torremolinos, Vélez de Málaga… i com l’ex-regidora d’Algesires Elena Abada disparava: “Els valors de transparència, igualtat, solidaritat i llibertat no hi són.”  
"El País", el diari que més va contribuir a inflar la bombolla de Ciudadanos en la campanya passada, va destapar que part del seu pla fiscal és una còpia del de la FAES del PP en relació amb el model d’IRPF, l’IVA i l’impost de societats i de successions.

Ciudadanos arriba a les noves eleccions en situació desfavorable en comparació amb l’anterior. No només pels draps bruts que té damunt la taula i per la pèrdua del favor mediàtic. Així, "El Economista" destacava la dada del CIS: Ciudadanos és el partit amb el tant per cent més alt de votants que es penedeixen del vot del 20-D: més d’un 14% dels votants del partit de Rivera diu ara que millor haver votat un altre o no haver anat a votar.