L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 11 de maig del 2016

La CV-50 al pas per Tavernes: projectes, alternatives, solucions...




L’Ajuntament i la Generalitat estudien a hores d’ara un alternativa a la comarcal CV-50 que millore el pas per Tavernes sota els paràmetres de permeabilitat, és a dir, que facilite un pas ràpid de vehicles per la població, que no vol dir a més velocitat de la permesa, i també que facilite el poder travessar els veïns d’un costat a l’altre sense perill.

Això ho va explicar l’arquitecte municipal, Joan Tormo, en la segona sessió de la Setmana Ciutadana, que va abordar l’estat actual dels projectes que al llarg del temps s’han anat desgranant per aquesta via, i que mai cap s’ha dut a cap. 
 
L'alcalde i el regidor d'urbanisme no es perderen les explicacions
En parlar precisament d’aquesta alternativa, que ja seria el quart projecte plantejat, va indicar que s’han de solucionar 10 punts conflictius dins del mateix casc urbà de Tavernes, on les solucions serien distintes segons els llocs. Ací citava com a més problemàtics l’entrada al poble des de Borderia i des d’Alzira; els punt de cruïlla de la carretera amb els carrers de Tavernes, un a l’altura de l’actual local de la policia local i un altre de la Font dels Gitanos, amb el desviament cap al Carrer Major, a més d’altres punts on s’hauria d’atendre el travessar la carretera pels vianants.

Tormo indicava com a solució dels punts més conflictius el poder construir unes rodones, una possibilitat que recordem l’Ajuntament ja va plantejar a la Generalitat. L’arquitecte reconeixia que poder establir un projecte de millora de la carretera és problemàtic atés que caldria incloure’l dins del Pla General de Carreteres de la Generalitat, que no se sap quan es redactarà i que tindria com a un altre aspecte a solucionar el finançament. De les seues paraules deduïm que una possible solució de millora de la carretera per dins de Tavernes va per a llarg. 
 

 
L’exposició sobre la CV-50 va tindre moments molts interessants, com el de la història de la mateixa carretera, il·lustrat amb fotografies, fins i tot una de l’exercit americà després de la guerra civil, i que vindria a demostrar i a explicar la trama urbana i com a través del temps Tavernes acabava al sud en la carretera, després una ampliació el va dur fins la via del tren i a hores d’ara el límit estaria en el Vaca.

Va parlar també dels projectes de traure la comarcal fora del casc de Tavernes, on va nomenar tres projectes, el primer del qual seria el que va lligat a la millora i canalització del Vaca i que seria inexecutable mentre no es duga a cap primer el projecte del Riu que permetrà aconseguir els terrenys. 
 

El segon i el tercer projectes tenen de comú el contemplar la circumval·lació més enllà del riu Vaca, i encara que tindrien com element comú que a la part oest s’iniciaria en una rotonda més enllà d’envasos Grau, la solució d’on acabaria a l’est seria diferent, car un projecte contempla enllaçar ama la carretera CV-50 a l’altura de la rotonda de les oliveres d’Alberola, mentre l’altra la unió es faria a l’altura de la Casa Verda.

Joan Tormo va fer una xerrada molt completa, entenedora i sobre tot, amb una ampla informació gràfica mitjançant diapositives i material audiovisual per fer més comprensible la problemàtica als escassos assistents. La veritat – i siga dit de passada – és incomprensible que xerrades tan interessants i amb tanta informació útil tinguen tan poca repercussió entre la ciutadania, malgrat ser un problema general de la ciutat que Tavernes i tots patim.