L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 20 de maig del 2016

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Mare, com saps tant? Filla, preguntant (dita popular)


El passat plenari vam viure una d’eixes situacions que no saps com qualificar arran de la pregunta que la portaveu del PP, Eva Palomares, feia al govern quan es debatia per aprovar o no una modificació de crèdit de 26.000 euros aproximadament i dedicar-los al Gabinet Psicopedagògic de la Safor. 


Sorpresa en escoltar a la regidora preguntar que era això del Gabinet Psicopedagògic de la Safor i “si s’està usant i per a què s’està usant”. I més sorpresa quan és de domini públic que el gabinet du funcionant a Tavernes moltes dècades, entre ells durant el període que el PP va ostentar l’alcaldia de Tavernes, entre el 1995 i el 2011. 


El Gabinet Psicopedagògic de la Mancomunitat de la Safor és un servei homologat per la Conselleria de Cultura, Educació i Esports per a intervindré en centres escolars subvencionats amb fons públics, o siga centres públics i concertats com passa a Tavernes.


El Gabinet Psicopedagògic porta funcionant de manera ininterrompuda des de l’any 1984 amb una experiència de més de 30 anys. Es un recurs municipal i comarcal pròxim als ciutadans i dirigit a prevenir el fracàs escolar i l'atenció a l'alumnat amb Necessitats Educatives Especials. També es dedica a accions de formació al professorat i de les famílies. És un servei gratuït per a la població en general, en fer-se càrrec de les despeses els municipis a través de la Mancomunitat de la Safor.

A Tavernes està present pràcticament des dels primers anys després de la creació, i ocupa a 2 psicòlegs a temps total i altres 2 a temps parcial, amb la qual cosa són 3 places en total i ofereix els seus serveis a totes les escoles de Tavernes, publiques i concertades. Son treballadors/es en plantilla des la Mancomunitat de la Safor encara que ací cal recordar que eixa funció que realitzen l’havia d'oferir la Generalitat, però des del principi de la democràcia ho van assumir els Ajuntaments, com tenen assumides altres competències que no li corresponen.

Dit això, hem de suposar que, per la seua edat, la portaveu popular també voria que el centre on estudiaria primària disposava de psicòleg, i si de cas la memòria li falla, és millor preguntar als tècnics de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament abans de demostrar l’escàs coneixement dels assumptes de Tavernes, i més en una persona que teòricament està destinada a encapçalar la candidatura del seu partit.

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

Estos no s'enteren de la película,ara ,aixina els và,deixal-s anar aixina que a les properes eleccions no els votaràn ni els seus familiars,millor per a nosaltres.