L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 27 de maig del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Quina cara!


Fa unes setmanes coneixíem que el Tribunal Constitucional (TC) havia declarat nul·la la llei de Règim Econòmic Matrimonial Valencià, que estableix que les parelles valencianes és casen en règim de separació de béns. 

El govern del PP de Rajoy va presentar el recurs al TC en contra de tots els partits valencians, inclós el PP valencià, que l’havien votada la llei a favor en les Corts Valencianes. 

El govern de la Generalitat i molts Ajuntaments, entre ells Tavernes, van demanar a Rajoy que retirarà el recurs. El PP valencià, segons la premsa, no va pressionar res perquè el Govern de l’Estat, del seu mateix partit, el retirara. 

Ara, llegim en la premsa que el PP valencià demanarà a les Corts Valencianes l'elaboració d'una proposició de llei que garantisca el desenvolupament del Dret Civil foral valencià enfront de l'Administració de l'Estat. 

Una petició que, segons el diari Levante, seria una resposta a la sentència del TC i a la declaració com a nul·la de la llei de Règim Econòmic Matrimonial Valencià del 2007. Amb aqueixa sentència, el TC considera que els valencians no tenim capacitat normativa en dret civil i les Corts Valencianes queden incapacitades per a legislar en aquest camp, a pesar que el dret sí que es contempla en el nostre Estatut. (Altres territoris com Aragón, Catalunya, Navarra, País Basc o Balears si que poden legislar sobre el seu Dret Civil).

El PP valencià presenta la proposició després que el seu partit i el govern a Madrid amb Rajoy al front siguen els causants del greuge per als valencians, perquè l'Estatut valencià sí que declara competent a la Generalitat per a legislar sobre Dret Civil foral. 

Ara demanen crear una ponència i volen en cinc mesos elaborar la proposta de competència legislativa en matèria de Dret Civil foral valencià per a portar-la al Congrés a Madrid. 

I no haguera sigut més fàcil que el PP i Rajoy retiraren el recurs quan tocava? Recordem que la sentència afecta a més de 250.000 valencians casats en separació de béns des de l'1 de juliol del 2008. 

Al PP valencià abans això no li va importar molt i no va pressionar a Madrid, tot el contrari del que va fer la Generalitat i molts ajuntaments que van demanar la retirada del recurs. No ens sembla una manera correcta d'actuar. I més sí ara asseguren que s'ha de “reparar la injusticia” quant a la capacitat normativa civil dels valencians.

¿Això perquè no li ho van dir a Rajoy els passats mesos? Serà que ara se’n recorden del problema perquè vénen eleccions?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si que tenen cara si!