L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 12 de maig del 2016

L'informe de la Generalitat és l'unic que pot parar definitivament la gasolinera



L’Ajuntament de Tavernes ha paralitzat l’expedient de llicència per a instal·lar la polèmica gasolinera en l’Avinguda de Germanies, a l’espera de que la demarcació de carreteres de la Generalitat informe sobre la idoneïtat o no del lloc d’ubicació pels problemes derivats al trànsit en la zona.

Tot apunta a indicar que és l’últim recurs que li queda a l’Ajuntament, que l’informe siga negatiu i desaconselle la instal·lació, amb la qual cosa l’Ajuntament aconseguiria la base jurídica que necessita per negar la llicència, cosa que ara no té atés que l’empresa compleix tots els requisits.

La Policia Local, a instancies del govern municipal, havia elevat un informe on explicava els problemes que es podrien generar en la zona la instal·lació de la gasolinera. Aquest informe no dóna suficients arguments jurídics, en opinió dels tècnics juristes municipals, per negar la concessió de la llicència ambiental. L’Ajuntament ha hagut de donar eixa llicencia ambiental però ho ha fet condicionada a que l’empresa solucione els problemes apuntats per la Policia Local.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, va explicar a la Demarcació de Carreteres la situació i, davant el fet que hi havia dues possibles interpretacions sobre la titularitat de la carretera al pas per Tavernes, els va preguntar si l’expedient necessitava un informe d’eixa entitat.

La situació legal: Si el tram de la CV-50 al pas per Tavernes és considerat casc urbà, no cal la intervenció de Carreteres, mentre que si la Generalitat conserva la titularitat de la via, la llei vigent assenyala que els tècnics de la conselleria han d’efectuar el seu informe.

La resposta de Demarcació de Carreteres va ser que a tots els efectes al tram de la CV-50 que travessa la ciutat és carretera i la titularitat és de la Generalitat, amb la qual cosa cal eixe informe tècnic. L’Ajuntament va enviar tota la documentació i els informes de la Policia Local sobre la problemàtica que té quan al trànsit la instal·lació en la zona i actualment s’està a l’espera que l’organisme oficial emeta el seu informe.

Si l’informe de Carreteres és favorable a l’empresa promotora, l’Ajuntament no tindria altre remei que atorgar el permís de demolició i d’execució de les obres en el solar per adequar-lo al nou ús. Una cosa si que hi ha segura: els tràmits de la Generalitat, com ens ha reconegut el propi regidor, són lents i solen durar mesos, i per tant pensava que igual l’empresa recorria contra la necessitat de l’informe de Carreteres.

Com explicat ací en La Cotorra en múltiples ocasions, la instal·lació d’una gasolinera és una activitat reglada per la llei, que com activitat del sector terciari té la mateixa consideració que qualsevol tenda, botiga o comerç del casc urbà. Per tant, al igual que altres instal·lacions terciàries, l’Ajuntament no pot negar-se a donar la llicència si l’empresa compleix tots els requisit que marca la llei estatal. I una cosa que hem de tindre en compte: l'informe de la Generalitat, siga en el sentit que siga, també s'ha de basar en arguments jurídics.

I al contrari d’algunes opinions que hem escoltat, no val a no respondre a l’empresa i deixar que passe el temps: als sis mesos la llicència es consideraria atorgada per silenci administratiu.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Problematica amb el transit, el mateix que el acces del parking de Mercadona o la eixida del mateix a la carretea, el mateix.
Aço una forma de dilatar lo que no es deu dilatar, si no la volem que li diguen que no i que apexuguen en juits.
Pero lo del veïnat es de traca, sempre hi ha qui es queixa en tot, pero per favor a tu et toca la gasolinera, a altres els contenidors de fem, als altres un bar, i sempre hi ha alguna molestia, pero tots deuriem entendre que aço es necesari per viure en societat.

Un poquet de perfavor.

Anònim ha dit...

Jo em preguntes si algú esta disposat a apetxugar si fora alcalde o regidor d'urbanisme en un jui que et pot enviar anys a la presó i pagar indemnitzacions de la teua butxaca si eres condemnat per prevaricació. I més en un cas com este que tot es questio de lleis, i tu has actuat en contra de la llei. Això es la prevaricació.
Jo personalment no apetxugaria, perquè hi ha una llei i tinc l'obligació de complir-la, m'agrade o no. Tampoc m'agrada ara pagar a Hisenda amb uns ingressos de treballador normal, mentre altres fan negocis via paraisos fiscals i no paguen res i tenem tamb amnisties fiscals. Pero és la llei i he de pagar, m'agrade o no.
Ara si que no parlaré amb la pell d'un altre i dire que "apetxguen en juits" quan jo en el seu cas no ho faria.

Anònim ha dit...

Una pregunta; És la primera benzinera que hi ha dins d'un centre urbà?

Anònim ha dit...

Que va! Hi ha a Algemesí, Alzira, Gandia, Carcaixent, València, Madrid, Alacant, Benidorm, Bilbao,Barcelona... pràcticament a totes les ciutats.

Anònim ha dit...

Sueca

Anònim ha dit...

Era més perillosa la fusteria i mai s'ha queixat ningú.
Hem vist més incendis de fusteries que de gasolineres (no recorde cap).