L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 12 de maig del 2016

PLENARI DE MAIG 2016: l'Ajuntament aprova la memoria del servei de radio municipal en FM



El ple de maig, celebrat el  dilluns 2 de maig, va aprovar amb els vots de Compromís, PSOE i EU la memòria del servei d’emissora municipal de FM, i per tant l'inici dels tràmits per a recuperar la freqüència que en el seu dia es va assignar a la ràdio municipal.

El govern municipal, segons s'indicava en la sessió, impulsa la ràdio municipal com una una ferramenta d'informació a la ciutadania, alhora que es vol tinga un paper integrador i d'impuls a les associacions de Tavernes que podran participar en la producció d’espais propis. Quan als comerços locals, es vol siga una plataforma per a promocionar els productes i serveis i fer-los més visibles als veïns.

L'Ajuntament posarà a disposició dels ciutadans la documentació  elaborada per la comissió encarregada d’estudiar el servei i així veïns i associacions en podran conèixer els detalls i, a més, fer les pròpies aportacions si ho consideren oportú.

La documentació s’exposarà durant un mes a la pàgina web municipal així com a l’Ajuntament, i hi descriu els aspectes socials, jurídics i econòmics de la ràdio municipal, així com l’anàlisi de la viabilitat econòmica.

Una vegada analitzades les aportacions dels ciutadans, s’aprovarà de forma definitiva la memòria de la ràdio amb la que s’iniciaran formalment els tràmits d'engegada de l’emissora municipal (amb l’assignació definitiva de la freqüència després de la inspecció del Ministeri de Foment). 

També s'hi treballarà en l’elaboració de les ordenances fiscals i jurídiques, la contractació del servei i els subministres necessaris per a iniciar unes emissions amb un estàndard mínim de qualitat. Els tràmits són indispensables per a poder gaudir del servici, però ja s'indica que l’apertura definitiva de la ràdio municipal no serà immediata.
 
Jordi Joan: "Compromís no va tancar cap ràdio. La competència era de la Generalitat del PP"

Històries de la ràdio

El 25 de juliol del 1997 la Generalitat Valenciana va notificar a l'Ajuntament d'aleshores l’aprovació provisional del projecte tècnic per a instal·lar una emissora de FM a Tavernes, i el concessionari de la llicència seria l'Ajuntament.

S'indicaven com a característiques tècniques la denominació de l’emissió ( 256KF8EHF), la freqüència (107,8 Mhz), i una potencia radiada aparent màxima de 100W, els mateixos que contemplava en l’equip transmissor encara que la potència autoritzada de l’equip transmissor seria de 63 W.

L'escrit deia ben clar que l’aprovació quedava condicionada al fet que, finalitzada la instal·lació i sol·licitat el reconeixement tècnic, es comprovara l'adequació al projecte aprovat. 
Els anys passaren i mai el govern del PP de Tavernes va dur a cap aquesta instal·lació, i tal com es recordava en el plenari, l'única emissora que emetia a Tavernes era una privada en situació al·legal.

L'emissora va ser clausurada la passada legislatura pel govern del PP de la Generalitat i, com bé recordava l'alcalde, Jordi Joan "La Generalitat era l'únic òrgan competent per a clausurar-la. No va ser el govern de Compromís com s'ha volgut fer creure, sinó al contrari és Compromís qui està treballant per aconseguir eixa ràdio municipal publica"

I ho tornem a repetir nosaltres, concedida en 1997 i que governs del PP no posaren mai en funcionament, malgrat governar fins el 2011.