L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 18 de maig del 2016

PLENARI DE MAIG 2016: Tavernes aprova crear els consells de la Dona i el de la Gent Gran




El consistori valler va aprovar per unanimitat en el passat plenari de maig  la creació del Consell de la Dona i el Consell de la Gent Gran de Tavernes, així com els reglaments reguladors.

El Consell de la Dona, naix de la proposta conjunta de Compromís i EU, però va comptar amb l’aprovació de tots els grups, i tindrà com a finalitat reforçar el principi d’igualtat entre dones i homes.

L’objectiu és promoure la participació de les dones en la vida política, econòmica, social, cultural i laboral, de manera que es constitueixen com a responsables i protagonistes del seu procés de promoció i desplegament.  El Consell de la Dona també té com a finalitat defensar els drets de les dones, fomentar la presa de consciència de la realitat que viuen i treballar cap a la igualtat d’oportunitats.

El Consell de la Dona estarà format per membres de tots els partits polítics amb representació a l’ajuntament, representants dels dos instituts de Tavernes (AMPA, professorat i alumnat), membres d’associacions on les dones estiguen presents i un representant del Centre de Salut.

El plenari va aprovar també en la mateixa sessió la creació del Consell de la Gent Gran, que també va comptar amb l’aprovació de tots els grups polítics. Aquest consell serà un òrgan on la gent gran podrà participar de manera més activa en el dia a dia del municipi i, farà a més, que tinguen veu i puguen aportar a través de la seua experiència noves propostes enfocades a millorar la vida dels nostres majors.
 
El Consell de la Gent Gran tindrà també funció consultiva per programar les activitats enfocades per a les persones grans de Tavernes. El funcionament serà similar al del Consell de la Dona, de manera que hi haurà una àmplia representació de la ciutadania i pluralitat política.