L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 14 de maig del 2016

Primavera Educativa Valenciana




La trobada general d’Educació del País Valencià, batejada com a “Primavera Educativa Valenciana” se celebra des d’ahir al llit vell del Túria. La trobada educativa promoguda per la Conselleria d’Educació ha aconseguit fer confluir a la comunitat educativa completa.
 
Més d'1.500 iniciatives conflueixen des de totes les riberes, públiques i privades, en la #PrimaveraEducativa”. La cita, que se celebra fins demà diumenge, vol ser un punt de germanor, per sobre de les clàssiques trobades de diferent índole. I pren el seu nom d'aquell moviment de revolta estudiantil, #PrimaveraValenciana, que fa quatre anys va agitar el territori valencià.
 
Són 200 envelats en el Vell Llit, que es distribueixen al llarg de 8 quilòmetres, amb altres 15 espais adjacents. En l'organització participen més de 500 centres educatius, així com set Universitats i un centre adherit que acull exposicions i congressos.
 
 
En la jornada inaugural d'ahir va haver-hi 2.000 assistents. L'ambient va ser molt bo des de primera hora, però va esclatar durant l'obertura oficial, que va tenir un dels actes més destacats en el concert nocturn de l'òpera en tres actes m1s1m, organitzada per “Com sona l'ESO”, una trobada anual d'alumnes i professors de Secundària de diferents centres, que conviuen durant quatre dies per a afrontar un repte musical de tal envergadura
.
Aquest cap de setmana la cita d'aquest cap de setmana acull més d'un centenar d'actes esportius, com a carreres i altres competicions, en el tram 2 del jardí del Túria, en la piscina del Complex Esportiu-Cultural Petxina i en la zona esportiva FDM. Entre moltes altres competicions està prevista la celebració del Campionat Autonòmic de Proves Combinades de la Federació d'Atletisme de la Comunitat. Així mateix, el diumenge se celebrarà el Torneig de Colpbol Primavera Educativa entre centres.