L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 6 de maig del 2016

Setmana Cultural de l'IES Jaume II el Just




Els alumnes de l’Institut Jaume II el Just han celebrat la 3a edició de la Setmana Cultural. Aquesta ha tingut un gran èxit i ha comptat amb una gran participació, tant per part dels alumnes, com per part dels professors i altres organismes que han fet possible la seua realització. 

Durant els dos primers dies, els alumnes han acudit als seus respectius tallers després de l’esplai i fins a aquesta hora han acudit a classe amb normalitat. Cada edició d’aquesta Setmana Cultural ofereix un major ventall d’activitats entre les quals els alumnes poden escollir. 


Enguany, han pogut participar en activitats musicals com són els tallers de cant, “beatbox” o de batucada; també han comptat amb tallers de ball com el de zumba, hip hop, aeròbic o dansa del pal; altres d’esportius com un campionat de voleibol, o els tallers d’iniciació a la pilota valenciana i rugbi, a més, també s’ha realitzat la cursa solidària per tercer any consecutiu, els diners arreplegats en la qual han sigut destinats a l’associació “Save the Children” i altres tallers com el de ping-pong, defensa personal i escalada;  també s’han dut a terme tallers com el de cuina, matemàgia, estampació de samarretes, creació d’un mosaic, jardins verticals, de perruqueria, rebatent arguments, entre altres.

També s'hi han realitzat activitats com un cinefòrum i alguns alumnes han participat en eixides a la cova del Bolomor, a l’ermita de Sant Llorenç o a la biblioteca municipal. 



La Setmana Cultural també ha comptat amb nombroses xerrades sobre la violència de gènere, el racisme, la contaminació lumínica, a més d’una xerrada d’orientació acadèmica i personal per part de la UP Gandia i una realitzada per l’autora Isabel Canet.

El dijous dia 28, per donar fi a aquesta setmana, s’han realitzat activitats durant tot el matí i després de l’hora de l’esplai s’ha dut a terme, al saló d’actes, l’acte de cloenda. Durant aquest, la IES Band ha tocat alguns temes, tots sols o acompanyats de la lectura d’un poema, i s’han lliurat els premis literaris, de fotografia i els guanyadors del tríptic que ha representat aquesta Setmana Cultural. A més, s’ha agraït la participació en les olimpíades lingüístiques, matemàtiques, etc. i en altres activitats extraescolars. També s’ha mostrat un vídeo de les fotos realitzades per les periodistes de la Setmana Cultural durant els tres dies.


Per finalitzar l’acte, s’ha volgut donar l’agraïment a totes aquelles persones que han participat i que han fet possible aquesta 3a edició de la Setmana Cultural, a totes les entitats col·laboradores, a l’AMPA, a la directiva, als alumnes i als professors, fent una menció especial a Arcadio Andrés i Àngels Lloret.

En acabar l’acte, i a pesar de les dificultats meteorològiques, alumnes, professors i altres participants d’aquesta setmana van celebrar un dinar en germanor al pati de l’institut. La vetlada va ser amenitzada amb una batucada pel percussionistes de l’institut, que durant tota la setmana han fet de professors per a alguns dels seus companys

   
Text i fotos remeses des de l'IES Jaume II el Just.

Autores del text:  

AURORA SANSALONI
MARINA SOLANES
MARIA MAGRANER
MARÍA SERRA
LAURA GARCIA
LILIANE GÓMEZ
GEMMA MELIÓ
AURORA RIBELLES
ANABEL CIVERA

El nostre agraïment per la informació