L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 5 de maig del 2016

ÚLTIMA HORA: La Ruta dels Sentits premiada i inclosa entre els Senders Blaus per la FEE

Ruta dels Sentits

Senders Blaus a València

Doble satisfacció per a Tavernes i l'Ajuntament ja que al premi d'obtindre dues banderes blaves, enguany se n'ha unit un altre també ben important: La Ruta dels Sentits de Tavernes ha estat inclosa entre els "senders blaus" premiats per la fundació FEE (Foundation for Environmental Education), que atorga les banderes blaves.

La Ruta dels Sentits de Tavernes, ideada i gestionada des del Taller d'Ocupació, perquè les fascinants riqueses naturals del municipi siguen gaudides per totes les persones, incloses aquelles que tenen capacitats físiques o sensorials reduïdes, ha estat reconeguda i premiada per la FEE.

La idea va sorgir davant la inusual coexistència de quatre ecosistemes ben diferenciats en el municipi de Tavernes, cosa que permet gaudir de diferents ambients naturals, forestal, de marjal, agrícola i marí, en un espai reduït. Aquest fet va dura a imaginar les increïbles sensacions que es poden sentir en traslladant-nos d'un ambient a un altre de manera pausada, gaudint de tot l'entorn però guiats sempre per panells i plaques informatives totes elles adaptades.

Quatre enclavaments, triats en un recorregut de 14 km., per a gaudir dels ecosistemes esmentats i on el visitant queda sorprés per la bellesa del trajecte.
Ruta dels Sentits a la Torre de Guaita

Els Senders Blaus 

Els Senders Blaus són itineraris i elements paisatgístics que enllacen platges amb Bandera Blava i contribueixen, positivament, a l'ús sostenible i del litoral. Per als municipis guardonats és un reconeixement al seu treball en la millora i restauració del seu patrimoni natural i etnològic litoral.

A més, els Senders Blaus exerceixen una funció social important, en constituir excel·lents llocs per al gaudi de la natura i, també, com a elements vertebradors del desenvolupament, salut i benestar del conjunt de la societat.

La iniciativa de Senders Blaus compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, i té com a principal objectiu, promoure el desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment d'uns criteris de qualitat que garanteixen la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d'ús per als visitants, i una gestió integrada i coherent dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el patrimoni litoral.

Els Senders Blaus han estat concebuts com a recursos útils per a fomentar l'ús i la gestió sostenible del mitjà litoral i el seu entorn, mitjançant la cooperació i retroalimentació entre el sector turístic i l'ambiental, de manera que el distintiu de qualitat Sender Blau siga un guardó reconegut i valorat en la mateixa mesura que ho és la Bandera Blava per a platges.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona noticia