L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de juny del 2016

Carreteres de la Generalitat informa desfavorablement la instal·lació de la gasolinera


Carreteres de la Generalitat ha informat desfavorablement la instal·lació de la gasolinera en de l’Avinguda de Germanies, 98, amb l'argument de la densitat de trànsit que suporta la comarcal CV-50 i l’increment de perillositat que suposen les entrades i eixides de la instal·lació.
L’informe del Cap de Servei Territorial va ser donat a conèixer ahir dilluns. El Cap de Servei indica, després de l’anàlisi de la documentació remesa per l’Ajuntament, que la travessera de la comarcal CV-50 per Tavernes suporta la gens menyspreable xifra de 15.000 vehicles al dia, en el pitjor dels casos, cosa que provoca col·lapses  sobre tot al principi i final de la jornada laboral. Aquest col·lapse es veuria agreujat en època estival per la instal·lació de la gasolinera, a causa del augment de les moviments d’entrada i eixida cap a la carretera des de la instal·lació.
Indica igualment el document que  “com que no hi ha cap possibilitat d’executar una variant a la ciutat de Tavernes, no es preveu cap millora a mitjan termini de la situació actual que té el nostre poble i per tant “no podem admetre un nou problema de trànsit a la ja col·lapsada carretera”.
Tal com ací hem repetit i hem explicat fins cansar-nos, i en base a les explicacions donades per l’alcalde tant als veïns afectats com en els mitjans de comunicació, tot l’assumpte de la gasolinera quedava reduït a un problema de legalitat, per estar reglada la seua instal·lació.
L'alcalde s'ha reunit i ha explicat els veïns tota la legalitat
Per tant, només hi havia com a possibilitat per evitar la instal·lació que no acomplís tots els requisits legals o que l’informe d’una Administració superior a l’Ajuntament posés els impediments, cosa que ha succeït amb l’informe de carreteres de la Generalitat, en base a la seguretat del trànsit i com no de les persones en ser una via travessera de la nostra ciutat.

Mirar amb lupa 
L’alcalde Jordi Joan ha dit moltes vegades, per activa i per passiva, i les últimes en manifestacions a la premsa i en la darrer reunió veïnal, que ni ell ni el govern de Compromís estaven per autoritzar una gasolinera dins del casc urbà, i per això s’estava mirant amb lupa tot l’expedient i comprovant si acomplia tots els condicionants legals.
Eixe mirar “amb lupa” de Compromís ha fet, per exemple, que mentre la gasolinera del Polígon El Pla està pràcticament acabada, la Germanies, 98 no ha avançat res i allí no s’ha mogut una rajola. Les dues gasolineres, més o menys, van sol·licitar llicència pel mateix temps, fa més d’un any.
Les exigències i el zel posat per l’alcalde i el govern de Compromís en aquest afer és demostrable i han estat tantes que el mateix empresari, en manifestacions a la premsa, es queixava i acusava a l'alcalde, Jordi Joan, de tractar de "paralitzar" la concessió de la llicència usant com a recurs enviar l'expedient a la Generalitat.  L'empresari considerava eixa decisió de l'alcalde i del Govern local de Compromís com “absurda” i afirmava que només es pretenia amb aquestes actuacions posar traves a l'obertura de la seua gasolinera.
La postura de Compromís ha estat clara i en favor dels veïns i de la ciutat, i van informar els partits vallers amb una completa i exhaustiva explicació sobre l’afer. Però per al PP això era “com sentir ploure” i als pocs dies es despenjava amb una nota de premsa on, acusava a l'alcalde i al govern de Compromís d’estar facilitant la instal·lació d'aquest negoci i de no fer res del que devien per impedir-ho. El PP en la nota de premsa, donava de nou “la nota” manipulant i tergiversant tot l’assumpte. Res de nou sota el sol.
L'alcalde sempre s'ha manifestat en contra de la instal·lació
I ara que?

L’Ajuntament remetrà la decisió de l’àrea de Carreteres a l’empresa promotora de la gasolinera, que haurà d’entendre - pensem nosaltres- que és inviable executar la variant de la ciutat de Tavernes i evitar els col·lapses de trànsit, per tant haurà de renunciar a la instal·lació.

Suposem que l’empresari voldrà recórrer la decisió per la via del contenciós-administratiu, però ací tot apunta a que no ha de ser contra l’Ajuntament sinó contra la Generalitat, autora de l’informe i qui finalment atorgarà o negarà el permís.

L'empresa, si actua talment com va manifestar temps arrere a Levante-EMV, exigirà responsabilitats a l'Ajuntament pels danys que li suposa la paralització i arxiu de tot l'expedient de la gasolinera i va dir prendrà com a base la llicència ambiental que se li va atorgar. Si no ens falla la memòria, eixa llicència ambiental es va atorgar "condicionada" a poder solucionar els problemes de trànsit. I això no és un problema de solució municipal, sinó de Carreteres de la Generalitat autora de l'informe que deixa clara la inviabilitat de la instal·lació.

 Són temes que anirem sabent amb el temps, perquè el que està clar és que, en certa mesura, el panorama ha canviat perquè l'Ajuntament ja disposa d'un argument legal, que és el que ha estat buscant fins ara.

I és un triomf de l’alcalde Jordi Joan, que és qui va demanar a la Policia Local la redacció del informe per adjuntar a l'expedient, un triomf del govern municipal de Compromís i dels tècnics municipals, tècnics per cert rebutjats per algun partit que no va voler creure cap de les explicacions que els van donar. Al final i és el que val, s'ha demostrat que la manera d’enfocar la tramitació de l’expedient ha estat encertada i correcta i que Compromís ha fet tot el possible per evitar la instal·lació.

Publicat originalment el dia 21/06/2016 a les 06:30

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be.

Veins ha dit...

Gràcies Jordi, gràcies Compromís. Teniu dos vots més.

Lola FE ha dit...

Y gracias a los vecinos por esa lucha que es nuestra lucha por lo justo. Sin politizar el asunto simplemente como afectados.

Anònim ha dit...

La veritat té tan sols un camí i les mentires, en este cas del pp, i les ganes fer politiqueig, també d'estos i d'Esquerra Unida, han quedat a la vista en uns pocs dies.

Anònim ha dit...

Bon dia, jo tinc que agrair en la part que pertoca les gestions fetes , al final pareix que imperarà el sentit comú i no es podrà obrir dita gasolinera, si bé també es deveres que la presió que em fet els veins pel mig de les plataformes socials ha ajudat a que entre tots es rebutjara aquest projecte. Gràcies.

Anònim ha dit...

Hi ha que canviar el PGOU per a que no torne a passar