L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 13 de juny del 2016

“Compromís no té cap voluntat política de que s’instal·le la gasolinera” (Jordi Joan)



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha parlat clar i ha respost alhora a l’empresari que vol instal·lar la gasolinera i al PP de Tavernes. En manifestacions realitzades al diari Levante-EMV ha deixat ben clar que el Govern de Compromís no està per la tasca de que s’obriga la gasolinera en el casc urbà, i amb això coincideix amb els veïns que s’oposen a la instal·lació pel perill que suposaria un accident. 

En concret, segons afirmava el rotatiu, l’alcalde li havia reafirmat el que ja s’ha dit massa vegades en reunions veïnals i, fins i tot, en reunions informatives de comissions municipals, i que no és altra cosa que no hi ha cap alcalde ni govern municipal que estiga d’acord en algunes activitats en el cascos urbans. 
 
El certificat de Compatibilitat Urbanística 

L’alcalde ha respost l'afirmació feta per l’empresari que l'Ajuntament li havia donat el vistiplau a la ubicació. La resposta serveix també per al PP que segueix entossudit en no voler assabentar-se de les coses i li té igual el que diuen els tècnics municipals d’urbanisme, el que diuen els tècnics jurídics i el que diu la llei al respecte. Avui en dia, a nosaltres ens fa inclús la impressió que no volen escoltar cap argument legal, i així millor seguir una polèmica en la qual suposadament només busquen el rèdit electoral.

El document de Comptabilitat Urbanística que va emetre l’Ajuntament no és cap vistiplau del Govern Municipal a l’emplaçament de la gasolinera, com vol fer creure l’empresari i el PP. Ací ja ho vam dir i ara és l’alcalde qui ho explica en el diari: és un acte administratiu on es diu que allà on es vol ubicar la gasolinera és sòl urbà, i segons contempla la Llei del Sòl i el PGOU de Tavernes, aprovat en el 2004 només amb els vots del PP, és apte per a eixa activitat. 

El dilluns dia 30 això se li va explicar al PP, i a tots els partits, en una reunió informativa amb l’assistència de tots els tècnics municipals implicats en l’afer, que s’explicaren les coses de l’expedient. Però el PP té igual el que diguen els tècnics i al cap d’uns dies va donar a conèixer una nota de premsa on acusen a l’alcalde i Compromís de donat el vistiplau a la ubicació de la gasolinera. 

L’alcalde afirma textualment en el diari “el PP no se ha enterado de nada ni hace caso, lo que demuestra es que no les interesan los argumentos jurídicos sino politizar el tema de la gasolinera".
 
Exigir el compliment de la llei no es posar traves 

Jordi Joan ha negat les traves que afirma el empresari se li estan posant i afirma que el govern local i els serveis jurídics i tècnics miren amb lupa tot l’expedient amb l’objectiu de garantir que es compleix la llei, i reconeix que si hi ha base legal, no concedirà la llicència. 

L’alcalde ha recordat que la instal·lació de la gasolinera ve regulada per lleis superiors (mira per on aprovades pel govern del PP de Rajoy en el 2012) i si l’empresa compleix tots els requisit, no hi haurà altre remei que concedir la llicència.

L’informe de trànsit de la Generalitat 


Sobre l’informe que l’Ajuntament ha demanat a la Generalitat, perquè es pronuncie sobre els problemes o no que pot generar la gasolinera en una via molt transitada, l’alcalde respon a l’empresari i li confirma que eixe informe, segons el cap de carreteres de la Generalitat, és obligatori perquè la titularitat és autonòmica i no municipal. La Generalitat ha dit a l’Ajuntament que si s’hagués concedit la llicència sense enviar-los l’expedient perquè emeteren l’informe, no tindria cap validesa.

Publicat originalment el 11 de juny a les 21:10 hores

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El mateix que deia Eugenio d'Iberdrola...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Però amb una gran diferència: El pas de l'AT per la Valldigna no estava contemplat ni la línia estava autoritzada en cap Llei del Sol, com la gasolinera.
Si hagues estat obligada per llei, Benifairó i Simat no tindrien una gran part subterrani.

Siga un poc seriós i no compare coses que no tenen base ni fonament per a comparar.