L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 18 de juny del 2016

Contra la por som nosaltres, contra la por sense por.



Contra la por és la vida,
contra la por és l'amor,
contra la por som nosaltres,
contra la por sense por.
                              Raimon

A la Valenciana va celebrar ahir l'acte central de campanya en el País Valencià amb la presència dels màxims representants dels partits que formen la coalició.

El macromiting es va celebrar en el Parc de Lo Morant d'Alacant i congregava sobre els 6.000 assistents en el que va anar una demostració de poder per part de la coalició, que aspira a disputar el lloc de primera força política al PP el pròxim 26-J.

Els intervinents van donar la volta a l'argument de la "por" que estan utilitzant la resta de formacions, especialment el PP, en la campanya. Una part del discurs del cap de llista per València, Joan Baldoví, es va dedicar a aqueixa comesa, assenyalant als companys que tenia a la seua esquena i preguntant-li al públic: "Us fa por Mónica Oltra, us fa por Alberto Garzón, us fa por Pablo Iglesias?" davant els "No!" dels assistents. 

El líder d'Esquerra Unida i candidat per Madrid per la confluència, Alberto Garzón, es va preguntar en veu alta: "Qui ens tenen por? va proclamar i va assegurar veure al PP "espantat" davant l'ascens de la coalició que està ja a tres punts dels populars.

Un míting que va donar bones sensacions de cara a l'objectiu de "A la Valenciana" d'aconseguir el quart diputat per Alacant, molt difícil segons les enquestes.

La coportaveu de Compromís Mónica Oltra també va navegar sobre aquesta idea: "Aquestes eleccions van sobre triar entre la gent senzilla i els de Panamà” i va assenyalar que la llei “mordassa” està feta per a "crear por i autocensura" i perquè la gent "es paralitze". Enfront de la por va reclamar que la gent es "cante i riga" perquè això allunya les pors i el "26 farem açò, cantar i riure", va assegurar. 

Oltra va manar un encàrrec al socialista Pedro Sánchez: "Amb afecte: no vas voler que anàrem plegats en una candidatura al Senat per a guanyar al PP, i ho anem a haver de fer a la valenciana. La gent li guanyarà al PP" va sentenciar.

Pablo Iglesias va dedicar part de la seua intervenció a recuperar el discurs contra la corrupció, precisament a Alacant, on hi ha diversos casos en els tribunals que afecten a ex càrrecs del PP.

També es va ocupar a contrarestar la por, recordant que el cap de llista del PP per Alacant, José Manuel García Margallo: "Ha perdut el cap, ha perdut els nervis i fins i tot el sentit del ridícul introduint en aquesta campanya a Hitler” en referència a les paraules del ministre en funcions, qui va assenyalar a Catalunya sobre la possible victòria d'En Comú Podem que Adolf Hitler va arribar a canceller amb un triomf electoral a Alemanya.

El líder de Podem va indicar com a reivindicacions valencianes el Corredor Mediterrani, una infraestructura necessària que té "un sentit geopolític" perquè aquest país "siga competitiu a Europa".