L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de juny del 2016

El diputat Jordi Joan presenta una proposta per evitar el bloqueig bancari de les ajudes d'emergència social.



El diputat de Compromís en les Corts i alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha presentat una proposta perquè el Consell inste al Govern central a prendre mesures perquè les ajudes d’emergència social, amb caràcter d'inembargable, no siguen bloquejades per les entitats bancàries i les persones beneficiàries disposen d’aquestes ajudes des del primer moment. 

Quan un beneficiari deutor amb l’administració rep l’ingrés de l’ajuda social d’emergència, l’entitat bancària, seguint les ordres d’embargament, la bloqueja per no conéixer l’origen i la finalitat. El beneficiari no pot disposar de l’ajuda social i ha d’anar a l’Ajuntament perquè els serveis de gestió tributària alcen l’embargament. 

Si l’entitat bancària ha transferit la quantitat a l’Ajuntament, els serveis econòmics municipals han de tramitar una devolució d’ingrés indegut. Tot això són són entrebancs administratius que s’haurien d’evitar pel col·lapse de les unitats de recaptació executiva.
“I damunt, el beneficiari no pot disposar de l’ajuda, a pesar de ser ajudes d’emergència per a garantir uns mínims recursos de subsistència i que, en situació d’exclusió social, uns pocs dies poden tenir conseqüències molt greus”, ha explicat Jordi Joan. 

La proposta del diputat de Compromís pretén que els beneficiaris d’ajudes socials no passen per més tràmits burocràtics en un procés que és massa llarg. “La ciutadania que rep les ajudes sol trobar-se en circumstàncies de risc d’exclusió social, per la qual cosa hem d’emprendre mecanismes que els faciliten l’arribada d’estos recursos d’emergència”, ha conclòs Jordi Joan