L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimecres, 22 de juny del 2016

El govern del PP de Rajoy nega 450 milions de bestreta a la Generalitat a pesar dels 708 milions que ens deu de la liquidació del 2014


El ministre Montoro

El Govern del PP de Rajoy continua a través del ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, tensant la corda i ofegant els valencians en la mesura de les seues possibilitats. Ara ha negat a la Generalitat els 450 milions de bestreta que se li ha demanat amb càrrec als 708 milions que l’Estat deu a la Generalitat de la liquidació del Pressupost del 2014. 

La Generalitat Valenciana ha criticat que el govern estatal del PP s'haja negat a satisfer la petició realitzada pel Consell el 3 de juny i rebre els diners el dia 24, a pesar que són diners “que ens corresponen i que l'Executiu –de Rajoy- manté retinguts dos anys sense el corresponent abonament d’interessos i que, suposadament, pagarà aquest juliol, juntament amb la citada liquidació". 

La bestreta sol·licitada serviria a la Generalitat "per a fer front a necessitats de Tresoreria, durant el mes de juny i permetria avançar en la reducció del període mitjà de pagament a proveïdors (PMP) i atendre tot tipus d'obligacions amb les empreses i el conjunt dels valencians".

Un càstig a proveïdors, empreses valencianes, funcionaris i a la despesa social 
 
La vicepresidenta Mónica Oltra, com a portaveu de la Generalitat, ha dit que "ens castiga un govern en funcions i a poc dies de les eleccions, cosa que és molt greu perquè es fa un ús partidista i electoral dels diners de tots els valencians".

La Generalitat ha afirmat que el govern de Rajoy, del PP, “el que fa és castigar milers de proveïdors i empreses valencianes” i també que “no té sentit que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ens commine a reduir el PMP i, després, no ens facilite els mitjans necessaris per a fer-ho”.  

La negativa del govern de Madrid, del PP, farà que no es pagan proveïdors del sector públic empresarial ni cobrir la despesa social dels Ajuntaments en casos com residències o renta garantida. Tampoc altres despeses socials que fan els Ajuntaments per compte de la Generalitat, com col·legis publics o centres de salut de titularitat municipal. 

Això ha obligat a deixar per a juliol el pagament de subvencions en matèria d’habitatges, cultura o als agricultors. La devolució als funcionaris del 50% que queda de l’extra del 2012, per a la qual es va demanar de bestreta 150 milions que Montoro també va negar, no s’ha pogut fer a juny i també serà el juliol. 

La Generalitat té pendent de rebre 708 milions que li deu l’Estat de la liquidació del 2014 i Montoro ha negat la bestretata de 450 milions.