L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 14 de juny del 2016

El govern municipal es reuneix amb els veïns afectats per la gasolinera

Gasolinera davant l'hospital 9 d'Octubre a València
El govern de Compromís, segons hem pogut conéixer de veïns assistents, es va reunir ahir a les 9 de la nit amb una vintena de veïns de les finques ubicades al costat de l’emplaçament on una empresa vol ubicar una gasolinera.

L’alcalde, Jordi Joan, el regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, regidors de Compromís i el tècnic municipal, en un acte de transparència, atenció i de bona informació al ciutadà, van explicar amb tot luxe de detalls la situació actual en que es troba el projecte, així com totes les implicacions legals que té i com afecta a l’Ajuntament i a la concessió de llicències.

La reunió, segons ens han explicat veïns assistents, es va acordar amb l’alcalde el passat dilluns, quan una vegada acabat el plenari, un grup d’aquests veïns van comprovar que al contrari del que els havien dit, el consistori no tenia previst debatre aquest punt en l’ordre del dia.

Segons aquesta informació, un veí - de suposada simpatia a un partit de la dreta local- va ser qui va enganxar als ascensors l’avís de que en el plenari s’anava a debatre la gasolinera, cosa totalment incerta i falsa.

Gasolinera davant la Sagrada Família a Barcelona
El plenari va servir per aclarir als veïns l’error, però l’alcalde els va dir que no tenia cap problema en reunir-se amb ells per explicar-los com estava l’afer a hores d’ara i es va acordar amb els presents de reunir-se el dilluns següent –ahir- per informar-los.


La reunió realment no va tindre novetats respecte al que venim dient els darrers mesos sobre l’assumpte i que Compromís no ha amagat mai: el govern de Compromís no està per autoritzar una gasolinera en el casc urbà, però l’activitat és reglada, és a dir, regulada per llei, i per tant si l’empresa compleix la normativa no hi haurà més remei que atorgar la llicència. Jordi Joan va reafirmar el que ja s’ha dit tantes vegades: es mira amb lupa l’expedient per veure si compleix tots els condicionants legals. 

Els veïns ens han dit que els afectats presents eren conscients que s’està al davant d’una empresa que ja ha efectuat altres instal·lacions dins de poblacions – l’última es comentava seria a Dénia i prop d’una escola- i que a pesar de conéixer l’oposició veïnal no renunciarà fàcilment a muntar el negoci. 

I els arguments que usaven aquests veïns per afirmar que no hi renunciara és que l’empresa sap “que tots els de les finques estem en contra, però més enllà sempre hi haurà gent que anirà a omplir els dipòsits dels cotxes”

Gasolinera dins de Saragossa

De nou el certificat de Compatibilitat Urbanística 

El govern de Compromís va remarcar que ni l’Ajuntament ni cap regidor havia donat a l’empresa el vistiplau per ubicar-se en el lloc. Se’ls va explicar als reunits que el certificat de Comptabilitat Urbanística és un document que sol demanar qualsevol empresa/persona que vol muntar un negoci, tenda, comerç… i així tindre la certesa que la ubicació que ha triat és compatible amb els usos que contempla el PGOU de Tavernes.

No és que l’Ajuntament done el vistiplau a la instal·lació (ja vindran després els expedients de permisos) sinó que informa que el lloc triat és compatible, segons la llei, amb l’ús que se li vol donar. 

O siga, com ja hem explicat en altres ocasions, ahir els veïns van poder de nou escoltar que és un acte administratiu on l’Ajuntament informa que d’acord amb el que contempla la vigent Llei del Sòl i el PGOU de Tavernes (aprovat només pel PP en el 2004), la gasolinera és vol ubicar en terreny qualificat com a sòl urbà. 

I la llei diu que és en sòl urbà on s’instal·len, i tenen el tractament com una tenda o botiga de venda de gasolina. I per llei l’Ajuntament està obligat a informar de la veritat. A les fotografies podeu vore distintes gasoliners instal·lades dins del casc urbà de grans ciutats. I és la llei qui ho permet. 

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs li va ixir el tir per la culata, vaig estar parlant amb tres afectats i s'havien adonat de que el pp estava utilitzant-los, estaven molt cabrejats amb qui ha penjat l'avís en l'ascensor. I damunt queden en eixe moment amb Jordi ... Tir en el peu s'ha pegat qui vol politiquetjar amb el tema.

Anònim ha dit...

Sobretot quan representen el govern que ha fet o permés la llei que consent que aixó siga possible (posar una gassolinera en qualsevol lloc), clar que també son les empreses que venen el producte en eixes "botigues" les que després coloquen els ex-ministres/presidents en els seus consells d'administració on paren la mà pels favors.

Lola FE ha dit...

El letrero lo puse yo. Y vote a compromis.

Anònim ha dit...

Els veins es senten abandonats

La Cotorra de la Vall ha dit...

La veritat no comprenem eixe comentari.

Vostés sap ben bé que això no és així. Se'ls ha donat als veïns tota la informació i saben que l'Ajuntament està fent tot el que pot i més des del punt de vista legal.

I només per a confirmar-ho, cal llegir les critiques de l'empresari a l'alcalde i a Compromis, a qui acusa de posar totes les traves i impediments hagudes i per haver per no donar la llicència. Per tant, l’empresari diu tot el contrari, i abandó als veïns per part de Compromís res de res.

S'han mantingut dues reunions amb els veïns afectats i en alguna ha anat el seu advocat i l'advocat va reconéixer que estava ben negre per la llei i que l’Ajuntament estaba fent tot el que podi. I la llei que obliga a aceptar la gasolinera, si compleix la normativa, no és una llei municipal, no l'ha feta l'Ajuntament ni Compromís.

Nosaltres sabem que entre els veïns de els finques afectades eixa opinió d’estar abandonats només és d’un parell de persones, i no anem a entrar perquè opinen així.

Vosté realment creu que Compromís els ha abandonat? Si és així, diga'ns ací els arguments de perquè ho creu així, com nosaltres li hem dit perquè creguem que no.

I un argument i de pes: la gasolinera del Polígon del Pla, té la petició feta en el 2015 al mateix temps que la d'Avinguda de Germanies, i ja té els permisos, ja està acabada mentre en aquesta no s'ha mogut una rajola.

Seria bo que ens explicara vosté perquè dues gasoliners sol•licitades al mateix temps presenten eixa diferencia quan a execució i permisos concedits. ¿Ens pot explicar vosté perquè creu que hi ha eixe endarreriment de la d'Avinguda de Germanies, perquè encara no s'ha fet res? Nosaltres no pensem que siga per eixe abandó dels veïns que diu.

Lola FE ha dit...

El letrero decía que íbamos a acudir al pleno por el tema de la gasolinera y se invitaba a ir. Que no es lo mismo

Anònim ha dit...

¿No creu que som un poc majorets per creure contes de fades?. Si el tema de la gasolinera no estava en cap punt de l'ordre del dia del pleno ¿quin debat volia que es presentara? Es convidava a anar per a quina cosa?
Els veïns han dit que ells anaren per que esperaven un debat o informació nova sobre la gasolinera i si haveren sabut que no estava en l'ordre del dia no haveren anat.

Lola FE ha dit...

Porque? No es libre ir al pleno. Que donde vivimos! No es una democracia. Cada uno puede creer lo que quiera. Nuestra intención es que nos vieran allí y si que sirvió. O no? Nos cito para el lunes siguiente.

Lola FE ha dit...

El cuento es esto que están haciendo sino es porque lo estoy viviendo. Me lo cuentan y no me lo creo. Una esperanza de partido que había. Y la están matando. Yo como vecina afectada estoy en todo mi derecho a defender lo que creo que es justo ARA mi y para mis vecinos. Luego cada uno es libre de ir o no ir. Y mas habiéndolos votado. Estoy indignada por estas respuestas que que intentan ofender y parecen hasta agresivas.

Anònim ha dit...

Senyora Lola Fe vullc que sapies que no em representes ni em defenses, jo no t'ho vaig demanar ni t'ho diré que faces i si ho fas aixina en un cartell mentiros menys encara. Tu defensa els teus interesos que jo defendre els meus.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un/una és lliure d'acudir al plenari. Es lliure l'entrada i pública, només s'exigeix que el comportament siga com correspon.

Qüestió a banda, i ho deduïm del que vosté mateix ha publicat, es que vosté va dir que s'anava al plenari pel tema de la gasolinera, quan això era completament fals.
La seua nota, vulga vosté o no vulga, induïa a error i a confusió, de manera que els veïns es pensaven que era un punt de l'ordre del dia. Això dit per ells en el saló de plenaris a qui els preguntava a que havien anat.

Ja li ho han dit dalt que els veïns esperaven un debat, i és el mateix que ens consta a nosaltres, almenys alguns dels veïns en el plenari ens ho digueren així personalment moments abans de reunir-se amb l'alcalde i de la manera com ens ho van dir, els creguem a ells.

I no continue que no anem a publicar res més. Ha dit vosté la seua explicació. Creure-ho o no és qüestió de cadascú. Pensem que està tot ben clar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ahir una persona va dir una especie de paraula pareguda a un cognom i insinuava que podia ser el presumpte autor de la fixació d'una nota. I el vam publicar perquè considerem que una paraula inventada pareguda a un cognom i més encara inexistent com a cognom, no es referia a ningú en concret per faltar moltes dades de la persona.
Després una persona afirma que ella va ser l'autora de la nota. Per tant, el comentari anterior estava fora de lloc. I com que la nostra missió és moderar, quina manera millor de moderar rectificant allò que no és correcte.