L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 24 de juny del 2016

La Conselleria d'Educació destina un 27% més per a beques universitàries


La Conselleria d'Educació que dirigeix Vicent Marzà de Compromís destinarà 21'5 milions d'euros a beques d'estudis universitaris, beques d'excel·lència acadèmica, beques complementàries del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport (MECD), beques Erasmus, les beques de no abandó i les beques salari lligades a la renda. La quantitat és un 27 % més que l'exercici anterior, quan es van destinar 16,9 milions d'euros, i l'objectiu és que cap alumne valencià es quede sense accedir a les universitats públiques valencianes per raons econòmiques.

El programa de beques de la Generalitat té un marcat caràcter social, que potencia la igualtat d'oportunitats per a cursar estudis universitaris, i els criteris s'han establit pensant en aquelles famílies amb rendes més baixes i aquelles persones que, o estan en l'atur, o han de compatibilitzar treball i estudis universitaris per a fer front al cost de la matrícula.

La principal novetat de la convocatòria 2016-17 són les beques salari lligades a la renda a què es destinaran 5 milions d'euros. Els beneficiaris disposaran d'un salari de fins a 600 euros mensuals per curs per contribuir a finançar la despesa dels estudis i impulsar l'economia de les famílies amb escassos nivells de renda. Tot això, sempre que l'alumnat beneficiat es comprometa a complir el rendiment acadèmic establit en la convocatòria.

El curs 2016-2017 contempla les beques de no abandó, amb l'objectiu d’ajudar al pagament de les taxes i contribuir que l'alumnat amb dificultats econòmiques acabe els seus estudis. Amplia el nombre màxim de crèdits a cobrir en tercera o successives matrícules, de 18 a 24 crèdits i amb una dotació pressupostària que ascendeix a 150.000 euros.

L'import dedicat a les beques Erasmus augmenta un 100 per cent fins a doblar la quantitat del curs anterior i passarà a ser de 600.000 euros. També s'augmenta la dotació econòmica segons la destinació, en alguns casos fins a un 150 % per cent, així de 120 euros passa a ser 300 euros; de 100 euros a 250 euros; i de 80 euros a 150 euros, depenent del país de destinació. S'augmenta l'import de les ajudes respecte a la duració de l'estada, que arriba fins als nou mesos. 

Les beques complementàries del MECD es doten amb 11.300.000 euros. S'exigeix ser becari del Ministeri d'Educació i la quantitat compensa la pujada de taxes dels últims anys fins a aconseguir l'exempció total en primera matrícula, tant per a grau com per a màster.

Les beques d'estudis universitaris, finançades amb fons de la Generalitat, tenen consignat un import de 3.000.000 euros i, com a novetat, es rebaixa a 5 la nota mínima i es flexibilitza el criteri de renda que passa a ser d'un 12 per cent, més ampli que el del Ministeri d'Educació.

Les beques d'excel·lència acadèmica incorporen diverses novetats, ja que incrementen la seua dotació pressupostària i dels anteriors 650.000 euros es passa a 1.000.000 euros en 2016. Es destinen a l'alumnat amb millor expedient de les universitats públiques valencianes i centres públics adscrits i de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics per poder millorar la formació, i finançar el pagament de matrícula en un curs de formació o màster.  L'ajuda màxima serà de 3.000 euros i, per primera vegada, s'obri la possibilitat que l'ajuda siga per a la formació a centres privats i internacionals.


1 comentari:

Unknown ha dit...

Eixe home sempre pensant maldats! Qualsevol diria que pretén fomentar l'estudi, la cultura i l'educació dels joves valencians. "Acapaç" serà, xe! No la pensa que no la fa! :-)