L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 18 de juny del 2016

L'escàndol de la visita del Papa: La Generalitat desconeix la comptabilitat i li la reclama a l'Arquesbispat


La Generalitat ha sol·licitat a l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, tota la documentació i la informació comptable relacionada amb la visita del papa a València el 2006. El viatge va estar organitzat per una fundació presidida per l’autoritat eclesiàstica encara que finançada majoritàriament amb fons públics i amb un cost calculat de 22 milions d’euros que està sota investigació judicial. 

Els comptables de Generalitat i la Intervenció General han fet un informe que denuncia l’opacitat i el descontrol que va regnar en la “Fundació V Trobada Mundial de les Famílies”, liquidada el 2014, huit anys després de l’esdeveniment amb el Papa Benet XVI i que li va costar a la Generalitat a més una aportació final de dos milions per a tapar forats.

El dictamen de la Intervenció és contundent: absència generalitzada de contractes amb els proveïdors, incompliments dels principis de legalitat de la Llei de contractes del sector públic en les contractacions dutes a terme, irregularitats en els principis de comptabilitat, incertesa per deutes amb Hisenda, i possible violació de la Llei de Fundacions. 

L’Administració afirma que no li consta “cap informació d’alguns dels comptes entre el 2005 i el 2009”, els anys de més activitat de la Fundació. La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, creu imprescindible fer llum sobre almenys “22 milions de despesa via contractes pretesament il·legals, diners amb què es podrien haver construït molts col·legis o centres de salut”. 
 
Les xifres 

Unes xifres que, segons Oltra, podrien estar relacionat amb la corrupció i, segons sembla, infestat de sobrecostos, o despeses sumptuàries i prescindibles. La visita del papa va costar 2,6 milions en urinaris; 7,7 milions en publicitat; 3,5 en la compra de 500.000 motxilles o 1,5 milions en l’altar utilitzat per Benet XVI per a dirigir-se a la multitud. 

La Fundació va ser impulsada per la Generalitat, presidida per Francisco Camps (PP), i per l’Arquebisbat de València, dirigit en aquell moment per Agustín García-Gasco. 

La visita del pontífex farà seure a la banqueta de l’Audiència Nacional un membre destacat del sector cristià del PP, Juan Cotino, expresident de les Corts Valencianes. Cotino i l’exdirector general de Ràdio Televisió Valenciana, Pedro García, estan acusats de falsejar a través de l’antic Canal 9 i en col·laboració amb la trama Gürtel la contractació de les pantalles i la megafonia per a la cobertura de la visita del papa. El fiscal demana 11 anys de presó per a Cotino .