L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 19 de juny del 2016

Socialistes d'Alacant demanen el vot per a la coalició "A la valenciana".

Una vintena de exmilitants del PSOE de la ciutat d'Alacant ha signat un manifest en el qual sol·licita obertament el vot per a la coalició «A la Valenciana», formada per Compromís, Podem i EU. Entre els signants figuren exdirigents destacats del partit, com el exregidor i exsecretari d'Organització Gabriel Romero; la excandidata i membre de la gestora Ana Baeza; els exregidors Pablo Rosser i Teresa de Nova; la exmembre de l'executiva Remedios Martínez Duarte i l'escriptor Mariano Sánchez Soler, entre molts altres.

Els exmilitants del PSOE manifesten la necessitat de la unitat de l'esquerra per a acabar amb les polítiques regressives del PP i molt especialment per a revocar la reforma laboral i la llei Mordassa, recuperar l'ocupació i els drets civils, i acabar amb la corrupció, per a açò consideren que per a la ciutadania progressista i d'esquerres és fonamental anar a votar el pròxim 26-J.

La “traca” arriba quan els exafiliats socialistes sostenen que “A la Valenciana” és la millor opció per al 26-J i afirmen que “conscients que el PSOE no és en aquests moments l'instrument adequat per a aconseguir aquests objectius, cridem a votar a l'única alternativa capaç de generar aquests canvis: la candidatura de confluència d'esquerres presentada per Podem, Compromís i Esquerra Unida, "A la Valenciana".

El PSOE a favor d'afavorir un govern del PP

Aquest manifest de excàrrecs socialistes d'Alacant arriba enmig de la polèmica suscitada pel mateix PSOE, que s'ha mostrat a favor de que governe el PP si ells no aconsegueixen la posició avantatjosa de ser la segona força més votada a nivell estatal i la primera de l'esquerra.

La premsa i televisió s'ha omplert aquests dies amb les opinions dels barons socialistes i d'alts dirigents, com el expresident Felipe González, o del que va ser el seu segon, Alfonso Guerra – un dels personatges més nefasts per als valencians en la nostra història recent- , tots ells manifestant-se en contra de facilitar o de permetre que Pablo Iglesias puga ser president, si finalment és el partit més votat de l'esquerra com auguren les enquestes. 

Recordem que per a aconseguir la presidència del govern d'Espanya, en primera votació cal la majoria absoluta, 176 vots. Si no s'aconsegueix, en segona votació cal la majoria simple, amb la qual cosa un pacte PP+C’s i l'abstenció del PSOE faria president del govern a Rajoy i al PP.

Dins d'aquest context, el PSOE de Madrid va prohibir als socialistes valencians, i especialment a Ximo Puig, pactar una candidatura o un acord al senat en el País Valencià.

Eixe acord hauria impedit que, dels 12 senadors a triar, 9 anaren a mans del PP com és habitual des de fa molts molts anys. El PSOE ha preferit facilitar la majoria del PP valencià en el senat, abans que arribar a un acord amb la coalició “A la valenciana”, a pesar que amb això acord aconseguien 3 senadors i ara és ben fàcil que no en tinguen cap.

A això es referia Mònica Oltra a Alacant quan li recordava a Pedro Sánchez: "Amb afecte: no vas voler que anàrem plegats en una candidatura al Senat per a guanyar al PP, i ho anem a fer a la valenciana. La gent li guanyarà al PP" .