L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 28 de juny del 2016

Tavernes després del 26-J



Val a dir que som de l’opinió que els resultats d’unes eleccions generals no tenen perquè ser pareguts ni projectar-se en unes eleccions locals. I menys encara quan, com en el cas de Tavernes, no es presenten els mateixos partits i per tant l’elector no té les mateixes opcions per a votar. Per tant algunes projeccions respecte a prendre com a base de regidors en el 2019 els resultats del 26-J les veiem fora de lloc i més quan, per exemple, Ciudadanos ha aconseguit el 26-J un total de 1. 071 vots, i no es va presentar a les locals. 

El resultat a Tavernes ens ha donat com a guanyador a la coalició “A la Valenciana” amb 3.604 vots (37%), en segon lloc el PP amb 3.145 (el 32%), el PSOE segueix com a tercera força amb 1.605 votos (16'5%) i Ciudadanos el quart amb eixos 1.071 vots (11%). 

En el cas de la coalició de Compromís, una simple comparació amb els resultats del 20-D, ens diu que els 4.171 vots que va obtindre la suma de tots els partits de la coalició, no han estat aconseguits ara i la confluència ha perdut 567 vots. 

Com en tant llocs, la suma de partits no ha implicat una suma de vots. No obstant, continua essent la força més votada de Tavernes i en proporció eixe 37% està molt superior al 25’4% aconseguit per la coalició a nivell de País Valencià. Tavernes segueix essent una de les ciutats capdavanteres en recolzament electoral a Compromís.

En el cas del PP, augmenta respecte el 20-D i passa del 28’6 al 32’5% amb la recuperació de 293 vots. La pujada s’ha volgut vendre com un gran èxit, quan realment i números canten, no hi ha tant i estan per sota del 35’5 % general del País Valencià.

La nit electoral algun dirigent socialista local per la xarxa feia comentaris on remarcava com a notícia important del dia els 567 vots que havia perdut la suma de Compromís. I és que qui no es consola és perquè no vol.... Vaja, una manera com un altra de desviar l’atenció i amagar el fracàs electoral estatal on el PSOE havia perdut 5 diputats a nivell estatal i en el cas del País Valencià passava a ser la tercera força i perdia un diputat i dos senadors, uns fets que no eren dignes de cap comentari pel dirigent local. 

A Tavernes, el PSOE guanyava 98 vots però continua com a tercera força amb un 16’5% de vots, i lluny del 20’8% que ha obtingut en el País Valencià. Això sí, s’ha notat que en aquest cas el candidat era Pedro Sánchez i potser per això han millorat els 1.435 vots (14’45%) de les passades municipals. 

Com ja hem comentat tenim eixos 1.071 vots de dreta a Ciudadanos, veïns que no han votat PP ni amb una pinça al nas. Sembla ser que hi ha alguns moviment per constituir eixe partit a Tavernes, i això obriria diferents possibilitats en el 2019. Temps al temps.