L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimecres, 1 de juny del 2016

Tio Canya, Tio Canya no tens les claus de ta casa



La sentència del Tribunal Constitucional (TC) que deroga part del dret civil valencià s’aplica a partir d’avui, 1 de juny, després que el BOE la va publicar ahir. Afecta a tots aquells que contraguen matrimoni a partir d'avui, 1 de juny del 2016.

L’Associació de Juristes Valencians (AJV) ha mobilitzat durant diversos mesos la societat i institucions valencianes perquè el Govern de Rajoy (PP) retirara el recurs que, al final el que fa és minvar el nostre autogovern. Tal com hem explicat en diversos articles, el govern de Madrid el PP no va fer ni cas, una decisió en la qual tampoc va ajudar gens el PP valencià que no va moure un dit per fer canviar la postura de Rajoy. I és que això tan dit i redit pels populars “del pes valencià”... al final, bufes de pato!!!

La Generalitat Valenciana és de l’opinió que la reforma de l’Estatut d’Autonomia aprovada el 2006 sí que li dóna poder per legislar sobre el Dret civil foral valencià i va ser per això, i en base als històrics Furs del Regne de València, que l’any 2007 les Corts Valencianes van aprovar la Llei de règim econòmic matrimonial. Aquesta llei permet que s’aplique la llibertat d’elecció del règim econòmic matrimonial però contempla que si els contraents no diuen res, el règim aplicable per defecte serà la separació de béns.

La sentència que ahir va publicar el BOE és la primera de les tres que sobre les lleis del Dret Civil valencià ha recorregut el Govern de Madrid del PP. Ara falta conèixer la sentència del recurs contra la llei valenciana de custòdia compartida, del 2011, i la llei d’unions de fet, del 2012, no resoltes encara pel TC.

Uns 280.000 valencians, casats en règim de separació de béns, són els afectats pel recurs del PP. Com a per votar-los el 26-J...!!! 

1 comentari:

Veïna ha dit...


TRIBUNAL CONSTITUCIONAL
Gabinete del Presidente Oficina de Prensa
NOTA INFORMATIVA No 46 /2016
EL TC ANULA LA LEY QUE REGULA EL RÉGIMEN ECONÓMICO MATRIMONIAL VALENCIANO PORQUE INVADE LA COMPETENCIA DEL ESTADO EN MATERIA DE LEGISLACIÓN CIVIL

.......
En cuanto a los efectos del fallo, el Tribunal declara que “no afectará a las situaciones jurídicas consolidadas". Tras la publicación de la sentencia, los valencianos “seguirán rigiéndose por el mismo régimen económico matrimonial que hubiera gobernado sus relaciones, salvo que su voluntad sea manifestada mediante las oportunas capitulaciones”; asimismo, se mantienen inalteradas las relaciones de los cónyuges con terceros.

Penge aquesta nota del TC per a tranquilitat dels afectats, encara que sobren motius per a no votar al PP.