L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 17 de juliol del 2016

Al País Valencià només hi ha un 2% dels projectes estatals d'autopistes

Ap-7

El País Valencià té el 26% dels peatges de totes les autopistes de l’Estat, no obstant que la majoria ja estan amortitzats. Així ho denuncia un estudi elaborat pel Cercle Català de Negocis que detalla els greuges comparatius entre diferents comunitats autònomes pel que fa a la xarxa viària. 

Segons aquest treball, al País Valencià s'hi recapta el 17% dels ingressos dels peatges de les autopistes espanyoles. 

Tot i així, cal detallar que només tenim el 2% dels nous projectes de vies ràpides de tota la xarxa viària, fins i tot, estem per davall de la La Rioja que té un 2,2% del total. L'informe considera que "no sembla justificable que es continue mantenint l'actual sistema de peatges i menys encara per pagar les autopistes d'altres comunitats que fins ara ho han tingut tot debades”. 

L’Informe indica que el 90% dels projectes d’autopistes de peatges espanyols són inviables i com a proposta es demana alliberar les autopistes amortitzades i congelar els projectes inviables per poder aconseguir un pla eficient per al conjunt de l'Estat espanyol.