L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 27 de juliol del 2016

Demà comença l'Iboga Summer Festival


 La quarta edició de l’Iboga Summer Festival, l'únic festival espanyol especialitzat en música balkan i on també tenen cabuda els estils gypsy, swing, ska i mestissatge, comença el dijous en la platja de Tavernes amb unes previsions d'assistència de 30.000 persones. L'organització, que repeteix ubicació en la nostra ciutat, espera així superar en un 36% els 22.000 “ibogueros” que van participar en l'edició anterior.  
 
El festival reunirà de dijous a dissabte en el seu escenari principal a 24 artistes i bandes procedents de 15 països i que conformen una programació en un 80% internacional. Encapçalen el cartell el músic i compositor iugoslau Goran Bregovic, un dels màxims exponents de la música balcànica en el món, que visita l’Iboga per segona vegada; el rei del reggae africà Alpha Blondy, considerat hereu de Bob Marley; el beatboxer australià Dub FX, que realitzarà en el Iboga l'única parada espanyola del seu tour europeu; la banda britànica de ska clàssic dels 80’ Bad Manners, en plena celebració de la seua 40 aniversari; i la banda neoyorkina de ska dels 90’ The Slackers, en la qual també serà l'única actuació a Espanya de la seua gira internacional. Per la seua banda, els grups de swing Tape Five i Tia Bradza al costat de Äl Jawala, Koza Mostra, Empatee du Weiss i Blow es presentaran per primera vegada davant el públic espanyol a Tavernes. 
 
 
La programació es completa amb les activitats de la carpa de circ, que a més de la final del concurs de bandes i d'altres concerts albergarà diverses actuacions en directe, batucades i una trentena de sessions de DJ, així com tallers multidisciplinaris i diverses xarrades relacionades amb la sostenibilitat i la consciència social. Precisament en aquest àmbit el festival fa un pas més en aquesta edició en garantir un subministrament elèctric 100% verd i renovable, iniciativa que se sumisca a altres dutes a terme en anys anteriors com la recollida selectiva de residus o l'ús de gots reutilitzables. 
 
L’ Iboga col·labora a més amb CEAR (Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat) perquè persones refugiades puguen visitar gratuïtament el festival i compartir la seua experiència en el col·loqui “La realitat de les persones refugiades”, que se celebrarà el dissabte a les 15h i al que han sigut convidats artistes del cartell que han sigut testimonis de conflictes internacionals com la guerra dels Balcans.

Primer dia i programa complet

Els ibogueros començaran a arribar a la zona d'acampada a partir d’avui dimecres i la carpa de circ començarà a funcionar aqueix mateix dia a la vesprada. 
 
Alpha Blondy,
 
El dijous 28 de juliol, els italians Empatee Du Weiss obriran els concerts de l'escenari principal amb les seues diferents fusions de ska, punk, balkan i reggae. Els seguiran els caps de cartell The Slackers i Alpha Blondy & The Solar System. Posteriorment, els iboguers podran gaudir de Dubioza Kolektiv, supervivents de l'escena musical de la seua Bòsnia natal després de la guerra dels Balcans i un dels seus representants més reivindicatius amb la seua mescla de punk, rock, ska i folk; de la banda madrilenya de ska Spin Et Kú i de les sessions dels DJ Benny Page (Regne Unit), i Gramophoneizde (Sèrbia), tots dos habituals de les pistes de ball europees i presents en nombrosos recopilatoris. 
 
Goran Bregovic
El divendres 29 el swing serà un dels grans protagonistes amb el debut a Espanya tant de Tape Five (Alemanya), amb la seua posada en escena cabaret, com de la pin-up de melòdica veu Tia Brazda (Canada). En la senda del jazz però sense abandonar el so electrònic, el trio de saxofones i bateria Blow (Bèlgica) serà un altre dels debutants del dia. El balkan estarà representat per la formació franc-alemanya Äl Jawala, una altra de les presentacions exclusives del festival, els ja incondicionals de l’Iboga Bohemian Betyars (Hongria), i els valencians X-Fanekaes. Des de Rússia, els tan controvertits com a divertits Little Big revolucionaran el final de la nit amb la seua mescla nuclear de gypsy punk amb una base d'electrònica. I tot açò encapçalat per l'actuació del iugoslau Goran Bregovic, màxim exponent internacional de la música balcànica, amb la seua Orquestra de Noces i Funerals. 
 
El dissabte 30 està reservat al guanyador del concurs de bandes, el final de les quals tindrà lloc durant el festival en la carpa de circ. En el programa d'aquest últim dia, Iboga aposta per la diversitat de gèneres amb la nova cumbia xilena de Chico Trujillo. A ells s'uniran, a més del ska de Bad Manners, els que van ser representants de Grècia en Eurovisió Koza Mostra, i el punk rock amb reminiscències balkan de Kultur Xoc (EUA). Després de ser aclamats en la passada edició, els belgues Opmoc, amb el seu mestissatge de funk, punk, hip-hop, ska i salsa, tornen en aquesta jornada de tancament al costat dels gallecs Chotokoeu (Galícia) i la nombrosa formació valenciana La Trocamba Matanusca. Les activitats continuaran en la carpa de circ fins al diumenge a la vesprada. 
 
Traducció de la ndep enviada pel gabinet de premsa del festival, així com les fotografies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Porte un any esperant.

Anònim ha dit...

Quin horari te autorizat el Iboga?
Les 6:33, encara no ha parat la música i toca anar al trebal.