L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 17 de juliol del 2016

ACTUALITZADA: El problema de La Goleta sembla ser que no va amb Tavernes


Sí, es dur haver d’usar un titular com aquest, però és la realitat que hem viscut aquest matí a València, on la concentració convocada per l’Ajuntament ha tingut una escassa resposta i ha estat majorment de gent de fora: Alzira, Algemesí… d’altres punts de la geografía espanyola, tots propietaris d’habitatges en la zona.

Sembla ser que el problema de la Goleta no preocupa ni lleva la son als vallers. Com deia uns dels participants de fora del poble, en la meua finca s'han quedat en casa els que més es queixaven i criticaven. I no era perquè no ha sabien ni perquè no els havíem dit que vingueren, concloïen.




I com exemple, del consistori de Tavernes només l’alcalde, Jordi Joan, i membres del govern municipal de Compromís. Cap regidor de l’oposició vallera s’ha dignat desplaçar-se a València per recolzar una demanda que no ha de ser considerada com a proposta de cap partit en concret, sinó una reivindicació que demana millores per a Tavernes, per la platja de la Goleta, la zona costera que al cap i a la és de la nostra localitat i, per tant, tots els partits haurien d’haver anat a una per demanar solucions.



Unes 120 persones eren les que s’hi acostaven i es concentraven de forma pacífica davant de la Delegació de Govern, entre les arribades amb els 2 autobusos que eixien del Parc del Nord de la platja, i els que havien arribat per mitja propi. Una discreta vigilància i una dotació de les forces seguretat esperava els assistents, que foren ubicats a la vorera d’enfront.

Cal recordar que és l’Administració de l’Estat qui té la titularitat de les competències i els recursos, per això, s'ha viatjat fins a València per demanar una solució definitiva al problema que pateix la platja any rere any. Per això l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha agraït a tota la gent que s’ha sumat a la concentració l’esforç per desplaçar-se fins a València, i ha recordat, que és un problema que ens afecta a tots, tant a l’Ajuntament com als residents, veïns i turistes que visiten la nostra platja.



Hi ha hagut desplegaments de pancartes reivindicatives, alguns xiulets i finalment, un responsable de Delegació del Govern s’acostava als manifestants per dir a l’alcalde Jordi Joan que podia passar a presentar les reivindicacions, cosa que feia l’alcalde acompanyat de dos veïns que, segons es comentava estaven entre les promotores de l’arreplegada de firmes que s'han presentat en Delegació de Govern i on reclamen actuacions de la Demarcació de Costes.

El Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, i el cap de la Demarcació de Costes, Vicente Ibarra, els ha rebut i han escoltat de l’alcalde i els veïns la sol·licitud que s’adopte una solució definitiva per a la platja de la Goleta, ja que l’aportació d’arena, com s’ha demostrat, no ha servit per a pal·liar el problema.
 

Delegació de Costes els han manifestat que no tenen disponibilitat pressupostària per a executar els projectes en la Goleta. Per esta raó, han demanat que dins les seues competències ens els propers pressupostos de l’Estat estiguen contemplades les actuacions pertinents.

Unes actuacions que no s’han de limitar només a solucionar el desnivell de l’arena, sinó que han d’anar més lluny i engegar d’una vegada un projecte global que retorne a la platja l’aspecte que tenia abans de la construcció de l’escullera de Cullera, la presumpta causant de la situació de perduda d’arena de la Goleta.



L’alcalde de Tavernes ha agraït la disposició del delegat del Govern i el cap de Costes, i ha manifestat que continuaran reivindicant una platja digna per a Tavernes.

La nota discordant ha estat, com ja hem dit, la falta de recolzament ciutadà: semblava que el problema de la Goleta no anava amb els veïns de Tavernes, però tampoc amb l’oposició vallera, de la qual no hem vist cap regidor.

Publicat originalment el dia 15/07 a les 15:08 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Així és

Anònim ha dit...

Al contrari a la oposició semblava molestar-li la concentració.Alguns han intentat fins i tot ridiculitzar-la...En fi...

Anònim ha dit...

Sense llevar ninguna responsabilitat a qui corresponga, ni molt menys no reconeixer que és un problema seriós, em pregunte... no será que realment el problema està següent sobredimensionat (i em quede curt) per cridaners interesats? O aixo o es que Inda viu a la goleta...

La Cotorra de la Vall ha dit...

La concentració a València tenia dues vessants:
1. La solució de l'escaló
2. Reclamar la solució definitiva de la platja de la Goleta, o siga, que Costes redacte i execute el projecte que cal perquè l'arena no desaparega, cosa que ve prometent des de fa dècades. I eixe problema no està sobredimensionat, és molt real.

Anònim ha dit...

Uno de los problemas, no digo el único, es la falta de integración entre forasteros y gente del pueblo. Tavernes de la Valldina es un pueblo poco integrador y eso se ve en estos casos.