L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 de juliol del 2016

Els assistents al porrat del Clot de la Font gaudiren amb Urbàlia Rurana




La Valldigna va celebrar ahir el “Dia del Clot de la Font” o també del “Dia de la Sang” una jornada de gran tradició festiva i que ha perdut una part del seu atractiu en perdre la condició de festa local. Ahir tampoc l’oratge hi va contribuir massa, i el mal temps va fer que la gent no s’hi acostés amb el mateix nombre d’altres anys. 
L’Ajuntament de Tavernes, com ja es sabut, organitza, un any més, el festival internacional Sete Sóis Sete Luas, que compta amb música tradicional valenciana dins de la programació. Precisament ahir s’iniciava el festival a la nostra ciutat amb la presència del grup “Urbàlia Rurana” al Clot de la Font. 

El conjunt fa més de dues dècades que es present al panorama musical valencià com un dels millors exponents de la cançó tradicional i de folk. El concert del Clot de la Font va seguir eixa línia, amb el seu estil particular de fer música popular i mediterrània, i on vam poder escoltar moltes cançons i melodies populars de les comarques valencianes (havaneres i cançons de taverna, jotes cantades, romanços i cançons de colla).

Urbàlia Rurana, a més de les veus, compta amb una perfecta instrumentació, exclusivament acústica, amb inclusió de dolçaines, flautes, mandolina, mandola, guitarró, acordió, bateria i altres percussions. Els 5 discos que tenen gravats són una bona mostra de la seua vàlua, i així ho va reconèixer el públic assistent que, a més dels aplaudiments, es va animar a ballar i participar de la festa com podeu vore a les fotografies. 

En un altre apartat, cal indicar que les paradetes del Centre Excursionista i del GMValldigna, junt amb altres de productes diversos, mantenien l’esperit tradicional del porrat.