L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 30 de juliol del 2016

L'Ajuntament presenta al·legacions a l'Estudi Informatiu del Tren de la Costa



L’Ajuntament de Tavernes presentarà al·legacions al estudi presentat pel ministeri per procedir al desdoblament de l'actual traçat de la línia València-Gandia. Les al·legacions suposen una millora en l'estudi del Ministeri amb l’objectiu que el traçat no siga perjudicial per als veïns i el municipi de Tavernes.

L'Ajuntament de Tavernes sí que comparteix amb la Direcció General de Ferrocarrils del Ministeri de Foment la necessitat d'establir una línia ferroviària València-Alacant (el denominat Tren de la Costa), que servesca d’eix vertebrador del nostre territori i un impuls a l’economia i turisme de la zona entre València i Alacant per on discorre.

Cal saber que el municipi de Tavernes es troba dins del Tram 0 de l'Estudi Informatiu del Tren de la Costa, que té com objectiu la duplicació de l'actual traçat de la línia València-Gandia. 
 
 
Les al·legacions de Tavernes

L'Ajuntament de Tavernes, dins del termini de consulta, ha presentat un informe tècnic amb els problemes que s'han detectat i les millores a realitzar. A saber

- La petició que el desdoblament es realitze a l'oest de les infraestructures ja existents, com els pous de captació d'aigua potable, que proveeixen al nucli urbà i als futurs desenvolupaments urbanístics, previstos per a la platja. 
 
- La supressió dels 4 passos a nivells que hi ha dins del terme de Tavernes, per millor la seguretat. La supressió evitara el risc de tot tipus d'accidents i com a proposta està que es facen elevats sobre el ferrocarril, ja que l'estació de Tavernes tindrà més freqüència de pas de trens amb la doble via, i com a conseqüència, més risc d'accidents. 
 
- La permeabilització del nou traçat com a qüestió important per evitar "l'efecte pressa" que produeixen les infraestructures lineals com l'autopista AP7, la CN-332 i el tren de Rodalies València-Gandia, que dificulten la fluïdesa del riu Vaca, en casos d'inundació. 
 
- El desdoblament del baixador de l'estació de Tavernes, que permetria poder enllaçar el nucli urbà de la platja previst en un futur. Així hi hauria un altre accés, no només l’actual del polígon del Golfo, i es donaria un millor servei a la platja. Les dos parts de la nova estació es podrien connectar amb un pas elevat que evitaria que els usuaris passaren per damunt de les vies, com fins ara. 
 
- Correcció de les deficiències de l'estació de Tavernes pel que fa a l'accessibilitat. Encara que existeix una rampa, l'itinerari per als vianants d'accés a l'andana est no està adaptat a les persones minusvàlides, i a més presenta greus problemes per a aquelles persones amb mobilitat reduïda i públic en general. 
 
- Millora de la seguretat en creuar les vies del tren. La solució de l'Ajuntament seria executar una passarel·la elevada sobre les vies i, així, evitar el risc d'accident que pateixen els vianants cada dia.

L’Ajuntament de Tavernes reivindica amb aquestes al·legacions, una vegada més, les necessitats de l’estació i els interessos del municipi.