L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 17 de juliol del 2016

L'Ajuntament baixarà un 8% el valor cadastral i revisarà l'IBI per reequilibrar el pressupost del 2017



L’Ajuntament de Tavernes revisarà l’IBI del 2017 per tal d’equilibrar pressupostàriament la baixada d’ingressos per l’aplicació el pròxim any d’una rebaixa del 8% en el valor cadastral.

La baixada del valor cadastral en el 2017 implica que si es manté el mateix coeficient municipal abaixa la recaptació municipal per l’IBI. Per equilibrar la recaptació municipal es modifica el gravamen, que quedarà en el 0’53% quan l’actual està en el 0’45%, però sempre molt lluny del 1’3% que poden aplicar els ajuntaments.

Segons els càlculs de la regidoria d’Hisenda, que dirigeix Perfecto Benavent, això implica que la variació del rebut en un habitatge de valor cadastral mitjà serà de 25 euros a l’any (uns 7 cèntims d’euro al dia), que será menor o major segons que valor cadastral estiga per davall o per damunt de la mitjana de Tavernes. Per aquells que tinguen domiciliat el pagament en tres rebuts l’increment en cada termini serà sobre els 8 euros.

El regidor ha indicat que el govern municipal ha optat per l’actuació millor per al ciutadà, i són valors que al cap de tot un any suposen, per exemple, el cost de 4/5 caixetes de tabac, i menys del que costa en el bar un café al dia en un mes.

L’objectiu d’aquesta mesura és reequilibrar el pressupost del 2017 de manera que quede estabilitzat al voltant de 15 milions, que són els que calen per mantindre els serveis municipals i fer front a les despeses corrents de l’Ajuntament. Les modificacions s’aprovarien en el pròxim plenari i no suposen increment en la recaptació municipal, que es mantindria en els actuals 15 milions aproximadament.

El govern municipal ha fet un gran esforç: primer abaixant impostos els anys 2014, 2015 i 2016 amb la revisió a la baixa del 20% dels valors cadastrals, segon en cobrar com a IBI de rústica les terres urbanitzables sense urbanitzar cosa que ha implicat no ingressar 500.000 euros a l’any a la qual cosa cal sumar el que es deixarà d’ingressar per la nova abaixada del 8% del valor cadastral en el 2017. Tot això obliga a reequilibrar el pressupost per mantindre el nivell d’ingressos, uns 15 milions, que calen perquè l’Ajuntament funcione amb normalitat.

Cal recordar, com ací de vegades ja hem explicat, que les revisions a la baixa dels valors cadastrals des del 2014 i el canvi en l’IBI dels terrenys pendents d’urbanitzar han suposat rebaixes significatives en l’IBI a pagar pels veïns i un estalvi a les seues butxaques de 5’5 milions d’euros, uns diners que ha deixat d’ingressar l’Ajuntament des del 2014.

I no podem oblidar tampoc els més de 200.000 euros que l’Ajuntament ha deixat de percebre dels impostos de l’Estat: en baixar el valor cadastral dels habitatges el ministre Montoro ha retallat la participació de Tavernes en els tributs de l’Estat per eixe valor. La baixada dels valors cadastrals ha suposat també menys ingressos per plusvàlues.

La modificació de l’IBI no es notarà pràcticament i els veïns la compensen amb l’estalvi que tindran a l’hora de pagar l’IRPF o els impostos de compraventa.

Publicat originalment el 15/07 a les 08'18

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Altra pujada de la contribució!!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per molts que alguns s'encaboten a repetir que s'ha pujat l'IBI, no hi ha hagut cap pujada de la contribució des del 2013. Fins eixe any, i des del 2006 va pujar tots els anys sobre el 10% perquè així ho havia aprovat el PP quan es van revisar els valors cadastrals a l'alça en el 2006.

L'any 2014 es van baixar els valors cadastrals un 20% i la pujada de la contribució pendent fins el 2016 es va quedar paralitzada. Hem pagat igual el 2014, 2015 i 2016.

Si en alguns casos el 2016 s'ha pagat uns euros més ha sigut per l'ajustament que es fa al final del procés, que acabava com hem dit enguany, el 2016. O siga, es van arrossegant en els anys unes poques centèsimes, i al final quan es calcula al 100% i s'arredoneix resulta eixos pocs euros. Ja ho hem explicat algunes vegades, però sempre hi ha algú que no ho vol entendre.

Li preguntem: Ens podria dir en quin plenari s'ha aprovat que per al 2016 es pujava l'IBI? Es una decisió del plenari i per tant s'hauria d'haver aprovat en el 2015. Diga'ns en quin, per favor.

I com sol dir-se, una mentira repetida 100 voltes no es fa una veritat. Hi ha molta informació sobre l'IBI en el blog, però ací en té prou si vol molestar-se en llegir-la:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2014/02/informe-tot-el-que-cal-saber-sobre-libi.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2014/11/lestat-de-la-questio-diguen-el-que.html

Anònim ha dit...

Pues jo pague més contribució

Anònim ha dit...

La baixada de cadastre es diu tal qual és. El pressupost no quadra i es diu que s'ha de "reequilibrar". La pujada del coeficient és el que s'usarà per a "reequilibrar"... O siga que amb la "correcció" del coeficient municipal que depen totalment del govern local,es puja el rebut dei IBI al contribuient. Fins ara anem bé,no?
Aleshores,perque no es conta així i tots enterats?
Sobren tots els comentaris editorials de si el que costa nosequant fumar al dia és més que l'equivalent a la pujada,que si serà la mitjana i a uns els pujarà 8€ i altres els baixarà...
Si s'ha decidit pujar impost perque no ixen els comptes es diu clarament i amb la cara ben alta,perque una manipulació encoberta 100 voltes no deixa de ser una manipulació.
En el seu dia es va dir que gràcies a la baixada del cadastre els pròxims rebuts baixarien. I ara es modifica el coeficient local a l'alça... Cosa de majories absolutes...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si vosté ho sap explicar millor, sort seua. Nosaltres ho expliquem com sabem, i com pensem que la gent ho entendrà millor.El tema del tabac o el café es simplement un exemple perquè la gent comprenga, en base a alguna cosa mes concreta i material, que li representa eixa quantitat.

Manipulació? És una paraula que no li consentim i més quan suposa una falsedat respecte al tractament que li hem donat a la noticia. Vosté pot estar o no d'acord amb la manera d'explicar-ho però no ens pot acusar d'amagar res: Hem publicat de seguida la novetat, hem dit els perquès i els objectius d'eixe ajust de l'IBI, no ens hem amagat res, hem donat xifres i seguirem donant informació tal com anem sabent-la i sempre amb la veritat per davant.

I no es modifica per estar en majories absolutes, es modifica perquè l'Ajuntament necessita 15 milions d'euros per funcionar. I es modifica perque ara es recapta menys, ho hem dit 5'5 milions els darrers tres anys que estan en la butxaca dels veïns, i això gràcies a les dos baixades generals que ha fet este govern dels valors cadastrals. Ara es puja el coeficient per continuar amb el mateix nivell de recaptació per IBI i mantindre els 15 milions a l'any del pressupost.

I vosté podrà dir el que considere, el que no podrà dir mai és que ara es balafien diners, ni s'acaben els anys amb remanents negatius de tresoreria o amb més d'un milio d'euros en factures.

Anònim ha dit...

Pujada de la contribució pura i dura de Compromís.

Anònim ha dit...

Si volem serveis els tenim que pagar i si l'ajuntament necessita al voltant dels 15 milions, els diners no cauen del cel i hi ha que recaptar més, no queda altra. I qui no ho vullga entendre és perquè té ganes de fer politiqueig.

Anònim ha dit...

Segur que eixe de la pujada pura i dura no va obrir la boca quan li'l van baixar fa uns anys.

Anònim ha dit...

Renunciar a despeses prescindibles i fer política social...il-lusos s'ha acabat la campanya!

Anònim ha dit...

En resum. Torna a pujar l'IBI.

Anònim ha dit...

No pot tornar a pujar perquè no havia pujat abans.

Anònim ha dit...

Jo propose una reducció de l'Ajuntament i la seca adequació als temps actuals. Tenim massa funcionaris per a un poble com aquest. Propose reduir dr 15 a 13 milions les "necessitats" de funcionament i amb els altres 2 milions baixem impostos.
En els darrers anys totes les empreses han fet ajusts. En l'Ajuntament i adminidtracions públiques cap. Seguim amb la mateixa força laboral amb la meitat d'ingresos de fa uns anys.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les propostes d'aquest caire han d'anar acompanyades de concreció i sobre tot dels números. I saber que els treballadors són funcionaris, no estem en les empreses privades.

Esperem ens dones concreció de quines partides de necessitats de funcionament reduiries i la justificació de la mesura i les quantitats. Igual tens la solució a situacions que per ara no en tenen. Perquè segur que tots no estarien massa d'acord, hi ha que demana més gent de neteja, més policies, mes treballadors per a jardins, més manteniment, mes il·luminació, etc. etc.

També ens pots informar de la base legal per fer eixa reducció de personal i quin ajust faries. I hi ha gent que s'ha jubilat i eixa plaça no s'ha ocupat, de manera indirecta s'està fent l'ajust que comentes. I en els pròxims anys es preveuen prou jubilacions

Anònim ha dit...

Tots sabem on estan els problemes i quines són les solucions. Altra cosa és que es vullga asumir el cost polític. Sobren el 50% de treballadors administratius, el 25% dels laborald i el 100% dels carrecs de confinaça.I esta no és una crítica a este govern. Tots ho han fet. Tots tenen por al lobby funcionarial. I mentre això passa fen el més facil: pujar impostos. Sempre les solucions les busquem en els ingresos i jo pense que el problema radica en les despeses. És una opinió que ni va contra ningú però que crec que reflexa una realitat que tots reconeixen en privat... però que ningú bol asumir el cost de solucionar.
Gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si tenim en compte:

1. Els funcionaris no els pots despatxar
2. El personal laboral és la brigada, i pensem que no en sobren sinó que en falta molt més


Caldrà que afine més i diga seccions i departaments, i funcions que fan on vosté creu que sobren.

Remarquem: els funcionaris no es poden tirar.

I tot açò ens recorda que, els bous de la barrera estant, els toregen molt bé.