L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 15 de juliol del 2016

Les Corts Valencianes aproven la nova llei de televisió valenciana



El ple de les Corts Valencianes va donar llum verd ahir a la llei per a l'engegada de la nova Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), que passarà a anomenar-se Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. PSOE, Compromís, Podemos i Ciudadanos han votat a favor, mentre que el PP s'ha abstingut.

Durant la seua intervenció, la socialista Rosa Peris ha denunciat que el PP "es va oblidar del servei públic i va imposar un model externacionalitzador, caríssim i opac" i ha afegit que solament el grup popular va aprovar, el 2013, la llei "per al fos a negre de RTVV". Peris ha assegurat que la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació "vertebrarà i cohesionarà la nostra societat, difondrà la nostra cultura i llengua" i serà un model "basat en la independència, la pluralitat informativa i social” amb "finançament estable, adequat i suficient".

A més, segons Peris, la nova RTVV tindrà "parets de cristall" i serà "un model on cap director es permeta el luxe d'assetjar cap treballadora i on ningú més encobrisca, tape o siga còmplice", ha dit en referència a l’excap de Recursos Humans de l'ens, Vicente Sanz, condemnat per assetjament i abusos sexuals a tres treballadores.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha destacat que es tanca "una etapa negra" però "no des de l'oblit, sinó des de la memòria" i ha valorat que, al País Valencià, hi haurà uns "mitjans independents, sense ingerències dels partits, en els quals el valencià serà la llengua vehicular". 
 
Ferri, que ha posat l'accent en “l’experiència" que poden aportar els extreballadors, ha destacat que no cauran en “l’error" de posar data a les primeres decisions, ja que açò serà competència del Consell Rector i de la Direcció General. 
 
El portaveu del PP, Jorge Bellver ha criticat que aquesta llei "no ha sigut consensuada, és imprudent, no meditada, atabalada, desemmascaradora, incompleta i interessada". Segons Bellver, "la llei no dóna ni seguretat tècnica ni jurídica", la qual cosa suposa "un risc i una incertesa de futur". Bellver, ha denunciat "l'ús interessat del dolor que alguns han fet", unes paraules que han provocat la pregunta del síndic de Podemos; "Qui ha provocat aquest dolor?" en referencia als treballador que quedaren al carrer després que el PP tancarà RTVV.

El diputat de Podemos ha destacat els mecanismes establits per a evitar que "torne a convertir-se en un colador d'amics i familiars, ni incórrer en un deute insuportable com en l'època del PP" i, sobre aquest tema, ha posat l'accent en el fet que s'han establit límits de despesa d'entre el 0,3% i 0,6% d'aportació de la Generalitat en els seus pressupostos.

Per part de Ciudadanos, Antonio Subiela ha valorat que la nova RTVV pot ajudar a "reactivar" el sector audiovisual, a "posar una xicoteta solució al major problema dels valencians, que segueix sent l'atur" i a "recuperar el servei d'informació de proximitat". 
 
Òrgans de la corporació

Tal com consta en la nova llei, la direcció executiva correspondrà a la Direcció general, el titular de la qual serà triat mitjançant concurs. El màxim òrgan de govern i administració de la Corporació correspondrà al Consell Rector, amb deu membres. També comptarà amb un Consell d'Informatius i amb un Consell de la Ciutadania.