L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 18 de juliol del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Els valencians una vegada més ens anem a quedar sense grup parlamentari propi

El PP i el PSOE no són partidaris que la coalició "A la Valenciana" compte amb grup propi en el Congrés però si es mostren a favor que Convergència (CDC) compte amb grup propi, malgrat no complir amb els requisits que estableix el Reglament de la Càmera per a organitzar-se de forma autònoma.
 
I que diu el Reglament del Congrés? El seu article 23 preveu dues vies per a poder crear un grup parlamentari, obtenir un mínim de 15 escons en les eleccions generals i també aconseguir almenys cinc diputats amb un 5 % dels vots en tot l'estat o el 15 % en cada província a la qual es van presentar.
 
El passat 26 de juny CDC va aconseguir vuit diputats però no arribava al 15 % dels vots en totes les quatre províncies catalans, ni tampoc globalment en tota Catalunya. Però el PP i el PSOE en la Taula del Congrés els van permetre formar grup en la passada ocasió del 20D. I és que, segon sentència del TC és la Mesa del Congrés qui ha d'interpretar el reglament, per tant... màniga ampla per al que vulguen.
 
Des de CDC confien a poder comptar ara també i amb el suport del PP i PSOE de grup propi, amb la qual cosa el PP i PSOE estarien “pagant” favors del grup nacionalista català en altres legislatures quan van contribuir amb els seus vots a facilitar governs socialistes i populars.
 
 “A la Valenciana” pareix ser que no tindrà aqueix mateix tracte. El PPSOE, les dues cares de la mateixa moneda en tantes circumstàncies (reforma laboral, modificació de la Constitucio, portes giratòries...), no estan disposats a que forme grup, com tampoc ho estan amb les confluències gallega o catalana.
 
En el cas valencià, “A la Valenciana” compleix el requisit de tindre més de 5 diputats al haver-ne aconseguit 9 i sobrepassar el 15%, per províncies i per País Valencià. Aqueixa condició ja la complia el passat mes de desembre, però el PPSOE aliat amb Ciutadans no va consentir de cap manera el grup parlamentari propi es va passar al mixt. El que hem dit: la capritxosa interpretació del reglament segons els seus interessos.
 
 La pretensió de fer visible la plurinacionalitat d’Espanya no els interessa i una vegada més no serà possible, com tampoc serà possible amb bastant seguretat que hi haja un president de la Mesa del Congrés i una composició majoritària progressista amb els vots PSOE, Podem i confluències, partits bascos i catalans.

D'això ja en parlarem i prompte. És qüestió d'uns dies. Però ja poden preguntar-nos si el PSOE propiciarà per passiva el pacte PP-Ciudadanos en la Mesa, o lluitarà i treballarà amb la resta de partits per fer a Patxi López president del Congrés i fer que PP-Ciudadanos no tinga majoria en la Mesa.