L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 6 d’agost del 2016

Ahir se va celebrar la 28a Volta a Peu a la platja de Tavernes

El campiò es va asseure a terra, cansat, després d'arribar a la meta

El triatleta gandià Jesús Gomar, del Club Atletisme Safor Delikia , va aconseguir el triomf de la “28a Volta a Peu” de la platja de Tavernes després de córrer els 8.000 metres del circuit urbà en un temps de 24 minuts i 30 segons. El segon classificat va ser el corredor d’origen magrebí, Amine Chaoui, del Club Atletisme Guadassuar, que entrava en meta 30 segons després aconseguia ser segon i Hicham Etchaimi, el tercer classificat entrava en meta 52 segons després.
 En dones, la gallega Cristina González, del Club Atletismo Bikilia, va resultar la vencedora amb un temps de 31 minuts i 32 segons. La vencedora és campiona d’Espanya i plusmarquista en els 100 km. La gandiana Pili Vázquez, del club Sympli Scorpio de Zaragoza i que va ser la guanyadora de l’edició del 2015, entrava en meta la segona a 13 segons i la tercera dona classificada, Sandra Díaz, del Club Atletismo Tenerife, ho feia a 21 segons de la guanyadora.

Els locals van tenir també un paper destacat essent el primer a creuar la meta Jacob Garcia López, que enguany corre en l’equip de l’empresa local Mandriladora Alpesa, que va marcar un temps de 25 minuts 47 segons. La primera dona local va ser Miriam Talens Artigues, del C.A. La Valldigna, amb un temps de 34 minuts i 8 segons.

Irene Meló i Raquel Pardo
La prova va tindre moments emotius, com l’entrada en meta de l’atleta invident local Irene Meló acompanyada de la guia Once Raquel Pardo.

La prova, tradicionalment se celebra el primer divendres d'agost, es va iniciar ahir a les 20:30 hores de la vesprada amb l'objectiu d'evitar la forta calor als vora 1300 corredors que hi participaren arribats de tots els punts de la geografia valenciana i fins i tot de l’estat espanyol en estar passant alguns dies en les nostres terres.
Regidors del govern amb la diputada provincial Pilar Moncho
El recorregut urbà per la platja de Tavernes va estar ple de turistes i d'espectadors locals que des de les voreres dels carrers i de les balconades de les finques van animar els atletes al llarg del recorregut.

L'eixida i la meta, com es habitual, es va establir en la zona de la Goleta, lloc on es va celebrar el lliurament de trofeus , un acte que va comptar amb la presència de representants del govern municipal de Compromís, i de la diputada de Turisme de la Diputació Pilar Moncho, que micròfon en mà a entrevistes del locutor de la prova, va lloar la perfecta organització i el bon ambient.

L'eixida i els primers segons de la volta de peu

Son ja 28 proves, 28 anys ininterromputs, des que s’iniciara la ”Volta a Peu” a la platja des de la coneguda aleshores com a Discoteca Bruffols, que era el punt de referència i organització, En tots aquests anys s’ha anat consolidant entre les proves més ben considerades del panorama valencià i bona prova són els atletes que hi participen. Un any més a destacar la perfecta organització de la prova per part del Club d’Atletisme La Valldigna i el treball dels seus membres dirigits per l’entusiasta president Sergi González.