L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 7 d’agost del 2016

Compromís demana al govern valencià la creació de l'Oficina dels Drets Linguístics

Compromís ha presentat una iniciativa parlamentària per a instar al Consell a crear una Oficina de Drets Lingüístics (ODL) que garantisca la possibilitat de qualsevol persona a dirigir-se en les dues llengües oficials en qualsevol àmbit.

L'Oficina de Drets Lingüístics s'encarregaria del compliment de la normativa i legislació en temes d'ús i drets lingüístics, resolent qüestions d'ús de les dues llengües oficials en el territori valencià que puga plantejar la ciutadania, així com de facilitar l'accés a la informació i serveis relacionats amb la llengua.

 Compromís ha indicat que la ODT seguiria la línia de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, aprovada com a convenció internacional pel Consell d'Europa en 1992 i ratificada per l'Estat espanyol i en vigor des de 2001. Amb aquesta iniciativa es estaria complint les convencions europees, mandats de la Constitució espanyola, l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'ús i ensenyament del valencià.

Compromís ha assenyalat que l'Estatut d'Autonomia estableix que la Generalitat garantirà l'ús normal i oficial de les dues llengües, i adoptarà les mesures necessàries per a assegurar el seu coneixement. La LUEV diu que l'Administració adoptarà les mesures necessàries per a impedir la discriminació de ciutadans o activitats pel fet d'usar qualsevol de les dues llengües oficials, així com per a garantir l'ús normal, la promoció i el coneixement del valencià.