L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 31 d’agost del 2016

El Congres rebutja Rajoy com a president: El discurs de Joan Baldovi


El candidat del PP, Mariano Rajoy, no ha aconseguit els 176 vots que calia per ser nomenat president. La votació ha donat un resultat de 170 vots a favor per 180 en contra.
 
Compromís ha votat no, i el seu portaveu, Joan Baldoví, en el discurs ha citat Francesc Eiximenis “Que furtar a la comunitat sia pijor cosa que furtar a alcun en singular”,per a parlar de la corrupció del PP.

També ha fet un repàs de les reivindicacions de la coalició, entre les quals està l'infrafinançament i com Rajoy havia promés fa 4 anys que si governava, el País Valencià rebria el finançament que li pertoca, cosa incomplida, A més, ha repassat reivindicacions com el Corredor Mediterrani i la llista de promeses incomplides per part dels populars.

Baldoví ha recordat l'oferta feta per Isabel Bonig, presidenta del PP valencià, a Compromís de que hi hauria un millor finançament al al País Valencià si s'abstenien en la votació per a la investidura de Rajoy, cosa que el portaveu de la coalició ha qualificat d'“absolutament intolerable” i de “xantatge”. A més, ha aprofitat per a remarcar que, amb aquest oferiment, el PP està reconeixent que el País Valencià està infrafinançat i que el govern popular de Rajoy no ha fet res en aquestos quatre anys per a arreglar-ho.
 
El portaveu de la coalició valenciana ha insistit respecte a una alternativa progressista que “hi ha números justos, complicats, però ixen. Hem de fer un esforç. Fa falta voluntat, generositat, intel·ligència i altura de mires. I tots els que hui votarem no tenim una obligació moral amb els nostres votants i amb els nostres ciutadans; construir una alternativa de canvi”.