L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 14 d’agost del 2016

FESTIVAL SETE SOIS SETE LUAS 2016: Anit va actuar Valentina Ferraiuolo



 Valentina Ferraiuolo, la tammorra i el tamburello italià varen ser els protagonistes principals del concert que anit va oferir el Festival Sete Sois Sete Luas en el parc del llac de la Goleta, una altra nit ple d’un públic entusiasta que va aplaudir calorosament les interpretacions de la singular cantant i percussionista.

Una incursió en la musica popular i tradicional italiana, i en particular de la napolitana, de la mà d’una artista amb una gran veu i sobre tot, una mestra en la interpretació tant de la tammorra napolitana (primera part del concert) com del tamburello (segona part). Cal indicar que la cantant dóna classes sobre tècniques d’aquests instruments en moltes associacions culturals italianes i quan a la vàlua de la seua veu dir que és solista de l’Orchestra Popolare Italiana dell’Auditorium Parco della Musica di Roma.
 
 
La sensibilitat, els diversos matisos, el ritme, la cadència i els registres musicals de la veu així com la forma interpretativa que té Valentina Ferraiuola de les cançons populars de la seua terra ens va recordar en alguns moments de la seua actuació a la Maria del Mar Bonet en la seua faceta d'intèrpret de cançons tradicionals mallorquines. Va ser en aquestes cançons populars quan va demanar la participació del públic perquè l’acompanyara amb la seu veu i palmes. Con anècdota de la nit, la interpretació d’una versió de “Hijo de la Luna” del grup espanyol Mecano ben acompanyada, com ho va estar tota la nit, pel trio de músics acompanyants.