L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 22 d’agost del 2016

Fiscalia investiga morts per electrocució en la Serra del Montduver i Marjal de la Safor

La Fiscalia Provincial de València ha obert una investigació per l'electrocució d'aus contra torres d'alta tensió en la ZEPA (zona d'especial protecció per a les aus) de la Serra del Mondúver i la marjal de la Safor, segons va informar fa uns dies el periòdic Levante-EMV.

La investigació s'efectua després d'un informe emès per la patrulla del Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) de la Guàrdia Civil de Gandia que constata la presència de "torretes d'alta tensió instal·lades en la ZEPA número 5 (Serra del Mondúver i Marjal de la Safor) sense mesures de protecció de l'avifauna contra la col·lisió i electrocució". Els agents també van detectar la "mort per electrocució d'espècies incloses en la directiva europea de conservació d'aus silvestres de 2009".

En quedar constatada la mortalitat de les aus en una zona ZEPA que, se suposa, hauria de ser un refugi per a la fauna silvestre, la Fiscalia Provincial ha decidit iniciar una investigació per a indagar sobre la responsabilitat mediambiental en la qual podrien incórrer els propietaris de les torretes elèctriques que "poden ser contraris a la Llei de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat de 2007, així com ser constitutius de responsabilitat ambiental, segons la mateixa llei de 2007 que la regula".

La investigació per la via contenciós-administrativa consisteix en l'obertura de diligències per a identificar uns possibles danys greus al medi ambient per a obligar a reparar-los i que s'adopten mesurades perquè no es torne a repetir.
 El Marjal de la Safor s'estén al llarg d'1.225,34 hectàrees repartides entre els termes municipals de Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Xeresa i Gandia. És zona ZEPA des de 2009.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Podrieu afegir morts d'aus al titular?
Es que el titular impresiona

Anònim ha dit...

Ja era hora que denunciaren este tema.

Unknown ha dit...

El mes pasat en el cami de la fontarda baix d'una torre de llum ni habia un brufol real mort.