L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 16 d’agost del 2016

I ara, ¿ perquè no deixem aparcats els bous i debatem sobre el finançament del País Valencià?

Els experts afirmen que les balances fiscals presenten la millor radiografia del repartiment dels diners públics entre les autonomies, i els últims estudis existents fins ara indicaven que el País Valencià està en el furgó de cua del finançament per habitant a Espanya.

Aquestes dades s'han modificat amb l'últim estudi publicat pel Ministeri d'Hisenda que consolida el País Valencià en l'última posició i el que és pitjor, la diferència amb el penúltim, Múrcia, és major que en l'informe anterior.

El greuge del nostre infrafinançament segueix molt lluny de corregir-se. Si es compara amb el País Basc, en la primera posició, el País Valencià té un finançament per càpita que és ofensiu per a nosaltres. El País Basc percep 4.170 euros per habitant i el País Valencià menys de la meitat, 1.824 euros per habitant. I açò ho reconeixen les tres últimes balances fiscals publicades pel Ministeri d'Hisenda. "El finançament per càpita de les comunitats forals és aproximadament el doble de les de les règim comú, a més la pressió fiscal en les comunitats forals és significativament més baixa" remata com a final l'estudi.

Indicar també que l'última balança fiscal arreplega una diferència de 331 euros per càpita respecte a la mitjana espanyola. D'acord amb la població de dret, el nostre territori l'any 2013 tenia 5.113.815 habitants, i amb açò deixem de rebre a l'any 1.692 milions d'euros respecte a la mitjana. Uns diners que el govern de Madrid no envia a la Generalitat, quan li correspon com a mínim, pel pes poblacional. 
I això fa que any rere any, la suma de les quantitats que no ens han pagat estiga ja pels 16.000 milions d'euros. Sí, setze mil milions d'euros que en uns dotze anys ha deixat de recaptar la Generalitat perquè el govern de Madrid va imposar un sistema de finançament que perjudica especialment valencians i valencianes

Eixa xifra de 1.692 milions es major dels 1.300 milions que tant l'anterior govern del PP com l'actual del PSOE i Compromís van incloure en els pressupostos per a quadrar els comptes tot esperant que arribe la reforma del sistema de finançament. I segueixen esperant. I mentre tant, el bous al carrer tema de màxima preocupació dels debats. Així ens va!

3 comentaris:

Veïna ha dit...

Em jugue el coll que aquest tema "sense importancia" pels valencians no aconsegueix ni la mitat de comentaris que els bous. Així seguiré alucinant en qué es calfen el cap els valencians. Ara potser m'ajudarà a entendre perquè li voten al PP.

Anònim ha dit...

No comentaris ni lectures. Ja ens ho dirà la Cotorra si ho veu convenient.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Lectures de l'article dels bous 1478
Lectures del finançament 239

I si en voleu més, lectures de l'article de la Fundació Rafael Girbés 37.