L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 10 d’agost del 2016

Joan Baldovi, de Compromís, el lider més valorat segons l'enquesta del CIS


El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, és el líder millor valorat segons l'última enquesta del CIS. Rajoy segueix a la cua encara que és l'únic dels quatre candidats nacionals que millora la seua valoració. 

Joan Baldoví, portaveu de Compromís en el Congrés, obtenen una nota de 4,94 punts. D'entre les formacions d'àmbit nacional segueix al capdavant el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, amb una nota de 4,55 punts, seguit del president de Ciutadans, Albert Rivera, i del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb notes de 3,96 i 3,93 punts respectivament. Per la seua banda, Pablo Iglesias, de Podem, es queda en 3,48 punts i tanca la llista de líders nacionals el president del PP, Mariano Rajoy, que obté un 3,35 i la seua millor nota des de gener de 2013. 

El Baròmetre d'Opinió del CIS del mes de juliol manté al PP destacat en primer lloc amb un recolzament electoral del 32,5% i un avantatge de 9,4 punts respecte al PSOE, que marca un 23,1% i és l'únic dels grans partits que puja des dels comicis del 26 de juny. 

L'enquesta, feta pública dilluns passat, es basa en 2.479 entrevistes personals realitzades en els 11 primers dies de juliol, la qual cosa arreplega els primers contactes dels partits després dels comicis de juny i la decisió del Comitè Federal del PSOE del 9 de juliol de no recolzar a Mariano Rajoy. En canvi, encara Ciutadans no havia obert la porta a abstenir-se, ni s'havien constituït les Corts, ni el Rei havia iniciat les consultes ni proposat a Rajoy com a candidat a la investidura. 

El PP apareix com a primera força en estimació de vot, amb un suport calculat del 32,5%, vuit dècimes per sota del que va aconseguir en les generals de juny però per sobre del seu resultat de desembre. El seu avantatge sobre el PSOE es queda en 9,4 punts un punt menys que en les urnes perquè els socialistes registren una lleugera pujada: el CIS li calcula un 23,1%, mig punt per sobre del seu resultats el 26J. 

La tercera plaça és para Units Podem i les seues confluències (En Comú, En Marea i A la Valenciana), que segons el CIS sumen un suport del 19,6%, per davall del 21,1% que van aconseguir en les generals de juny. 

També retrocedeix Ciutadans, que apareix amb una estimació de vot del 12%, un punt per davall de la seua dada en el recompte de les paperetes de juny.