L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 16 d’agost del 2016

L'Ajuntament enceta un Pla de Participació Ciutadana sobre la versió preliminar de l'Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable



L'Ajuntament de Tavernes, en una clara aposta per la transparència i la informació, ha encetat un Pla de Participació Pública amb l'objectiu de fer accessible la informació rellevant sobre la Versió Preliminar de la Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable (HMSNU) de Tavernes i la seua Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica. 

L’Ajuntament amb aquest programa reconeix el dret a formular observacions i comentaris de la ciutadania (promotors, tècnics, administracions i ciutadans en general) en aquelles fases inicials del procediment, al temps obtenir informació útil del públic interessat. 

Un dels objectius de la HMSNU és l’increment de la transparència des de l’inici del procediment, perquè tots els agents amb capacitat d’operar en el territori coneguen des del principi els criteris ambientals i territorials, els requisits funcionals i les variables que han tenir-se en compte en l’elaboració dels plans urbanístics, territorials i sectorials. 

La HMSNU és un instrument d'ordenació i gestió territorial que estableix una nova zonificació del sòl no urbanitzable de Tavernes, el divideix en disset zones rurals diferenciades i determina l’ús dominant i els altres usos i els aprofitaments permesos en cadascuna d'elles. A més, identifica els diversos espais i elements del terme municipal que integren la Infraestructura Verda. 

Tota la informació de la Versió preliminar de la HMSNU i els seus estudis, que inclou les memòries i plànols, serà objecte d’íntegra publicació, per a general coneixement i consulta pública, en la pàgina web de l'Ajuntament, la web de participació pública http://participa.tavernes.es i en la web de l'equip redactor de la HMSNU, www.epyma.es/snu-tavernes. Així mateix, un exemplar complet de la Versió Preliminar de la HMSNU, la seua EATE i Estudi de Paisatge, quedarà a la disposició del públic interessat, per a la seua consulta, en l’Ajuntament. 
Josep Llácer, regidor d'Urbanisme

REUNIONS DE CONSULTA PUBLICA 

Per a informar a la ciutadania i que en puga participar, l'Ajuntament ha programat 5 sessions públiques. El regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, ha animat tots els veïns de Tavernes a participar d'esta consulta pública per donar la seua opinió i aportar aportar els seus coneixements que seran d'utilitat per a desenvolupar la versió preliminar de la HMSNU. 

Dia 24 d’agost 19:30 hores a l’Escoleta de la Platja 

Veïns i associació de veïns de la platja i ACEPLAT –Associació comerciants de la Platja

Dia 13 de setembre a les 19.30 h al Saló de Plenaris de l’Ajuntament 

Veïns i associació de veïns de Tavernes 

Dia 14 de setembre a les 19.30 h al Saló de Plenaris de l’Ajuntament 

Agricultors i associacions d’agricultors de Tavernes 

Dia 15 de setembre a les 19.30 h al Saló de Plenaris de l’Ajuntament 

Comerciants i associacions de comerciants de Tavernes

Dia 20 de setembre a les 19.30 h al Saló de Plenaris de l’Ajuntament 

Empresaris i associacions d’empresaris de Tavernes 



El públic interessat ja pot exercir el seu dret a formular observacions, suggeriments i al·legacions, a través de les instàncies i/o formularis que hi ha a l'Ajuntament. Després de la realització de la consulta pública s’avaluaran les opinions i al·legacions arreplegades i es consideraran aquells punts que puguen resultar d’especial interès per al desenvolupament de la Versió Preliminar de la HMSNU, EATE i Estudi de Paisatge.