L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 18 d’agost del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Un comentari per a reflexionar


Fa uns dies publicàvem el comentari d’una lectora firmat amb el nom de “Veïna”, que pel que conta, ens hauria servir de reflexió. 

Ahir li vaig cridar l'atenció a unes mares que estaven fent fotos a tres xiquetes, la major ja granadeta, empinades en l'agulla del rellotge de sol (Suposem es refereix a l’instal·lat en l’Avinguda de la Marina). Ja els havien fet una o dues fotos i seguien tan contentes. La major ja anava a pujar en el cercle horari. Vaig haver de dir-los que això no era un tobogan sinó un rellotge de sol. 
 
Si ja és prou trist haver de cridar l'atenció a uns xiquets trapatroles, molt més és vore que les mares no sols ho consenten sinó que els animen, en lloc d'explicar-los la funció i el funcionament d'un rellotge de sol. Això si, si alguna haguera caigut se n’hagueren anat corrent a queixar-se a l'Ajuntament per no tindre tanques en un mobiliari urbà tan perillós.


Sembla que a Tavernes no podem tindre res guapet que siga respectat. Perquè? Recorde a tots els veïns que veuen coses així i que no diuen res, que a ells també els costa diners de la seua butxaca les destrosses que es fan. No és que com és de tots no és de ningú. Com és de tots, a tots ens costa diners les destrosses”. 

Unes paraules i una narració que explica, fil per randa, amb paraules clares i senzilles una realitat que sovint, massa sovint veiem al nostre poble: els majors “passen olímpicament” del que fan els menuts, encara que estiguen fent malbé, destrossant, algun element del mobiliari urbà. I de vegades ho fan això de “passar olímpicament”, mentre omplin de corfes de pipes el sòl al voltant del banquet o cadira on seuen. 

I li direm que va tindre sort vostè, veïna, que no li contestaren: i tu de que el preocupes, que és teu o l’has de pagar tu?. Unes paraules, o semblants, que han estat la resposta moltes  vegades, i ens consta per diversos testimonis, a la indicació que els feia algun ciutadà quan indicava a eixes mares que els seus fills feien alguna malifeta amb el mobiliari urbà. 

Després de majors ja veiem com actuen i quines en són, les conseqüències. I ací n’hem publicat moltes en forma de vandalisme al Clot de la Font, els jocs del Cantalot, el jocs del Parc del Vents, en la Torreta o en tants llocs de la ciutat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Este pais se va al garete con la educación que estan dando algunos padres/madres a sus hijos/hijas.