L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 16 de setembre del 2016

Alfonso Rus, expresident del PP, investigat per un delicte de blanqueig de diners



El jutjat d'instrucció número 18 de València ha investigat l'expresident de la Diputació de València i del PP de la demarcació, Alfonso Rus, i un empresari per un delicte de blanqueig de capitals dins de la peça C del cas Imelsa.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià a través d’un comunicat informa que el jutjat està investigant operacions de compravenda d'accions en què van intervenir FDM (societat familiar de Rus), la societat de valors Arteinvest 2017, també de l'expresident de la Diputació i Geneva Fons Immobiliari. L'instructor considera que hi ha indicis que apunten a “operacions simulades” entre compres i vendes de les empreses.

També s’indica que hi ha indicis racionals que la constitució d’Arteinvest per adquirir les accions de FDM, també va ser una operació fictícia, “suposadament orquestrada per fer una operació de blanqueig de diners que el grup investigador relaciona com a presumptament procedent de l'activitat delictiva consistent en el cobrament de comissions per adjudicació de contractes per subministraments, obres o serveis durant l'exercici del seu càrrec com a alcalde de Xàtiva ". 

La peça C es va constituir al juny per a investigar aquests fets de manera separada a la resta de les diligències del ‘Cas Imelsa’. En ella estan investigats per un presumpte delicte de blanqueig de capitals, Rus i l'empresari Jaume Cabot, en haver mort la tercera persona que apareix vinculada a Geneva. 
 
Al ‘cas Imelsa’ hi ha més de cent persones físiques i jurídiques investigats per diversos delictes contra l'administració pública, entre ells, els de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, suborn, frau, falsedat i blanqueig de capitals.
Aquests investigats se servien dels seus llocs de responsabilitat per arreglar contractes i cobrar comissions il·legals a canvi d'adjudicacions fraudulentes a la Diputació de València (a través de l'empresa Imelsa); Ajuntament de València (a través de la Regidoria de Cultura) i Generalitat Valenciana (a través de l'empresa Ciegsa).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Nyas

Anònim ha dit...

Si cau ell segur que el seu asesor també. I es del poble

Anònim ha dit...

El que es fácil que caiga es Jordi Juan

Anònim ha dit...

Ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
Em pixe de riure.