L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 27 de setembre del 2016

Aquests dies ha plogut però menys del que calia

El passeig la nit de divendres

Hem passat aquests primers dies de la tardor i en concret el cap de setmana pel primer període de pluges acompanyat de gran aparell elèctric i vent, que es va deixar sentir a Tavernes més al poble que a la platja.

La tempesta es va iniciar la nit de divendres amb molt de llamp i fortes ràfegues de vent, de fins a 50 km/hora, que en el cas del Passeig de Tavernes arrossegava i escampava les cadires de plàstic dels bars. Igualment i entremesclat amb l’aigua es podia observar granís, no de molta grandària, però aquest fenomen va durar tant al poble com a la platja escassos segons i no pensem haja fet molt de mal als cítrics, almenys al nostre terme.
.
La tempesta de la nit de divendres descarregava 36’8 litres sobre el casc urbà de Tavernes i 45’1 en la zona de la Partida Nova. A la resta de la Valldigna: a Benifairó foren 15 litres, a Simat 25’8 litres i a Barx 14’8 litres. Pràcticament les pluges es van concentrar la nit del divendres a la Valldigna i també a la zona de Xeraco amb 12 litres. A la resta de la Safor quantitats molt per davall.

Va ploure divendres però ahir dilluns la pluja, que si va fer acte de presència a Barx amb mes de 45 litres, pràcticament no es va deixar vore i només a la platja, sobre migdia, l’escassa entitat només va servir per mullar i poc el carrer.

 Ha plogut, i esperàvem (i esperem) la pluja, però no ha estat com tots volíem i desitjàvem donada l’escassesa i la necessitat que tenim que els aqüífer es recarreguen. Tampoc ha ajudat a augmentar el nivell freàtic el fet que les pluges han estat molt localitzades. Una altra cosa hagués estat si eixes quantitats de més de 40 litres també foren en les zones de l’interior. 
De tota manera acabem d’entrar en la tardor, amb una mar que manté la temperatura entre els 25 i els 27 graus, o siga, hi ha una gran evaporació i si es dóna el fenomen d’embossament d’aire fred poden arribar més pluges i amb intensitat si van associades a allò que es coneix com a "gota freda", cosa que sol passar a la nostra comarca i a les Marines d’Alacant.

De tota manera, les prediccions d’AEMET anuncien per avui cels coberts al sud de València i nord d’Alacant, amb pluges que poden tindre origen de tempesta i ser fortes vora la costa.

La situació demà seguiria amb cel tapat, amb pluges localment fortes, especialment a la Safor-Marina on no es descartable que siguen molt fortes i amb alguna durada. Tot això com és lògic ens dura a un descens de les temperatures màximes, al cap i a la fi, com hem dit ja som a la tardor.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La culpa que no haja plogut tot el que calia és de Jordi Juan. Què amaga l'actual alcalde provocant l'estat actual de sequera? Quines intencions té racionant d'aquesta manera les pluge tan necessitades als nostres camps? Amb anteriors governs, quan arribaven aquestes dates, ja havíem tingut una gota freda i tots anàvem amb mànega llarga. Aquesta és la prova que l'actual equip de govern és el culpable de la calor que patim, de la sequera i la manca de pluges i, si m'apretes, del canvi climàtic.